VEČNO ĆEŠ ŽIVETI U NAŠIM SRCIMA I TAKVOG ĆEMO TE PAMTITI: Oslikan mural Nikole Zekavice koji je poginuo sa trojicom drugova
Foto: Rina.rs, Printscreen/Instagram

nesreća kod čačka

VEČNO ĆEŠ ŽIVETI U NAŠIM SRCIMA I TAKVOG ĆEMO TE PAMTITI: Oslikan mural Nikole Zekavice koji je poginuo sa trojicom drugova

Crna Hronika -

Na zgradi u naselju Vinara u Čačku osvanuo je mural sa likom Nikole Zekavice (18) koji je zajedno sa još trojicom prijatelja pre osam dana poginuo sa stravičnoj saobraćajnoj nesreći u selu Jančići kod Čačka.

Podsetimo, pre osam dana pored Zekavice poginuli su Luka Mićović (20), Ivan Stančić (19) i Ognjen Vasiljević (19) koji je bio za volanom "suzuki vitare" koja je navodno zbog neprilagođene brzine i gustog rastinja pored puta sleteli u potok koji se uliva u reku Kamenicu. Obdukcijom je utvrđeno da su tinejdžeri poginuli od preloma vrata. Takođe, utvrđeno je i da poginuli u sebi nisu imali alkohola, ni nedozvoljenih supstanci.

Mural, Nikola Zekavica, Čačak
foto: Rina.rs

Kako navodi agencija Rina, stanovnici čačanskog naselja Vinara u kom je živeo Nikola Zekavica već su se organizovali i počelo se sa oslikavanjem murala na zgradi u kojoj je živeo.

- Večno će živeti u našim srcima i veselog ćemo ga pamtiti jer je baš takav i bio. Pored osmeha koji ga je krasio, mural je oslikan u dresu njegovog omiljenog kluba Čelsija iz Londona, za koji je navijao. Mi koji smo ga poznavali zauvek ćemo ga pamtiti, a uz ovaj mural i generacije koje dolaze znaće da je u toj zgradi živeo i koliko nam je svima bio važan - kazao je Andrej Paunović za RINU.

Mural, Nikola Zekavica, Čačak
foto: Rina.rs

Podsetimo, mladići pre nego što su nastradali bili su na žurci kod drugarice koja je slavila punoletstvo. Zadržali su se nekih pola sata, a nakon što je policija rasturila proslavu zbog tuče u kojoj mladići nisu učestvovali, uputili su se put Čačka. Takođe, oni su nađeni tek nakon sedam i po sati, kada je neko od njihovih prijatelja sutradan iz vikendici u kojoj je bila proslava krenuo za Čačak.

Mural, Nikola Zekavica, Čačak
foto: Rina.rs

Nakon vesti da je Čačak ostao bez četri mlada života, danima su se svi opraštali od njih, a na gradskom trgu u ovom gradu bilo je i puštanje belih balona u znak sećanja na poginule. Sahranjeni su na lokalnim grobljima u Čačku.

zekavica, mićović, vasiljević, stančić
zekavica, mićović, vasiljević, stančićfoto: Rina.rs, Drustvene Mreže

Nikolin brat na društvenoj mreži Instagram pre nego što su nađena njihova beživotna tela, tražio je brata jer se nikad nije dogodilo da ne dođe kući i da se ne javlja.

Čačak, saobraćajna nesreća, Ognjen Vasiljević
foto: Društvene mreže

Nakon nesreće, on je na svom profilu okačio fotografiju na kojoj je Nikola u zagrljaju sa majkom, a napisao je i potresnu poruku: "Samo da si nasmejan, baš takvog te pamtim".

(Kurir.rs - Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track