BELIVUK I MILJKOVIĆ PONOVO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI! Evo šta ih danas čeka na suđenju
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Nenad Kostić

NAPUŠTAJU ĆELIJU, ALI NA KRATKO

BELIVUK I MILJKOVIĆ PONOVO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI! Evo šta ih danas čeka na suđenju

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište ozloglašenoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja se tereti za brojna teška krivična dela.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 28 pripadnika kriminalne grupe, koju su, kako sumnja tužilaštvo, formirali kako bi pod paravanom navijačke grupe Principi vršili razna krivična dela i tako preuzeli primat u podzemlju, trebalo bi sutra da bude dovedeno u Specijalni sud u Beogradu na pripremno ročište, koje će, kao i u drugim slučajevima, biti zatvoreno za javnost.

Ovom optužnicom oni se terete da su oteli, mučili, brutalno ubili i isekli na komade, mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a zatim stavljali u džakove i bacali u Dunav - Zdravka Radojevića, Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića i Lazara Vukićevića.

Belivuk i Miljković trebalo bi da budu dovedeni iz pritvora, koji se nalazi u istoj zgradi kao i sudnica, ostali optuženi došli bi iz Centralnog zatvora, dok četri pripadnika klana dolaze sa slobode - Vojislav Đorđević, bivši rukometaš Partizana, Vladimir Dimitrijević, Belivukov automehaničar, koji je na Skaj aplikaciji imao nadimak Šeprtlja, Nikola Stefanović i jedina žena na optužnici Belivukovog klana, Slađana Sekulić.

Na prethodnom pripremnom ročištu čitana je optužnica i Belivuk se našao u sudnici, jer je tri dana pre toga vraćen u ćeliju, jer se požalio da mu nije dobro, pa je postupak protiv njega razdvojen, ali je na kraju spojen sa ostatkom grupe. Miljkoviću je takođe, spojen postupak, jer mu je dodeljen advokat po službenoj dužnosti.

Brojke

x 30 optuženih

x 13 pripadnika klana tereti se za ubistva

x 5 likvidacija se nalazi u prvoj optužnici

x 2 svedoka-saradnika protiv klana

x 55 fotografija žrtava nađeno u telefonima

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track