Najnovije vesti

UBICA MASKIRAN U ŽENU DANIMA PRATIO ŠAKOVIĆA PO BUDVI! Kamere otkrivaju kretanje egzekutora, EVO ŠTA MU JE SVE PRONAĐENO U STANU
Foto: Printscreen YT, Printscreen Vijesti.me

istraga napreduje

UBICA MASKIRAN U ŽENU DANIMA PRATIO ŠAKOVIĆA PO BUDVI! Kamere otkrivaju kretanje egzekutora, EVO ŠTA MU JE SVE PRONAĐENO U STANU

Crna Hronika

Analizom snimaka nadzornih kamera postavljenih na više objekata u Budvi inspektori utvrdili kretanje egzekutora u noći ubistva.

Ubica Milića Minje Šakovića pratio ga po Budvi danima početkom juna maskiran u ženu, saznaju Vijesti.

Analizom snimaka nadzornih kamera postavljenih na više objekata u Budvi, inspektori su utvrdili kretanje egzekutora i u noći ubistva, a taj trag odveo ih je do stana koji je koristio. Navodno je i sa terase tog stana mogao da nadgleda Šakovića dok je boravio u objektu koji je zakupio u budvanskom Starom gradu.

Te informacije nezvanično je Vijestima saopštio izvor iz Uprave policije, pojasnivši da su nedugo nakon ubistva otkrili gde je egzekutor boravio, ali i da im je za dlaku umakao. Inspektori su u stanu koji je ta osoba koristila, između ostalog, pronašli žensku periku, garderobu koju je koristio, više pari hirurških rukavica, ostatke hrane, opuške i lične stvari...

Milić Šaković
foto: printscreen Vijesti, me

Osim toga, istražitelji su pronašli i zavoj kojim je obmotavao desnu nogu dok se kretao metropolom crnogorskog turizma - jedno od mogućih objašnjenja je da je njime pokrio tetovažu, a time i otežao da ga neko prepozna. Sve pronađene stvari oduzete su i po nalogu više državne tužiteljke Ane Radović poslate na veštačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Na gotovo svim stvarima pronađenim u stanu, koji je egzekutor koristio, ostali su biološki tragovi i otisci prstiju, ali ga istražitelji nijesu pronašli u bazi. Izvor iz Uprave policije objašnjava da ih je to navelo na zaključak da izvršilac ubistva nije crnogorski državljanin, pa su pomoć potražili od kolega iz država okruženja.

Tokom istrage navodno je utvrđeno i gde je u Podgorici, i kada, kupljen električni trotinet pronađen u stanu koji je koristio ubica. Sagovornik iz vrha Uprave policije kazao je da su na snimcima nadzornih kamera iz te radnje pronašli i ko je kupio to prevozno sredstvo. Nije, međutim, precizirao da li su te tri osobe identifikovane i saslušane.

U stanu su pronašli i kačket koji je ubica nosio sat pre likvidacije, dok se, kako se veruje, pripremao za ubistvo. Jedan od snimaka nadzornih kamera s objekta udaljenog stotinak metara od terase kafića “Korkovado” u kom je Šaković ubijen, pokazuje ubicu koji oko 22.30 sati šeta Starim gradom obučen u teksas bermude, belu košulju dugih rukava, s plavim kačketom na glavi, crno-belim patikama i bež ženskom torbicom...

Navodno i tada je nadgledao Podgoričanina i osmatrao teren. Torbica koju je nosio sat pre ubistva bila je preko njegovog ramena i kada je prišao stolu za kojim je s prijateljima sedeo jedan od navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana i u njega ispalio šest hitaca.

Izvor iz istrage rekao je da je egzekutor, nakon ubistva, dva puta pucao uvis, što je napravilo pometnju koja mu je pomogla da pobegne. Tokom bekstva ispala mu je torbica u kojoj su policajci pronašli i pištolj.

On je i opisao ubicu kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara, koji je na sebi imao belu košulju dugih rukava, beli kačket, blede farmerke i crne patike. Šaković je likvidiran 17. juna oko 23.30 časova ispod zidina Starog grada, a u Budvu je stigao istog dana kada je ubijen, oko 15 sati. Istražitelji su utvrdili da je taj tridesetpetogodišnjak danima prije toga boravio u Podgorici, odnosno, da u Budvi nije bio od 12. juna do nekoliko sati pre ubistva.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track