CELO SELO NA POLIGRAFU ZBOG ZAZIDANOG IVANA Neko ipak mora da zna nešto više! Policija veruje da ima tu još nešto
Foto: Kurir

Prosto nemoguće da je sve zataškavano 3 godine

CELO SELO NA POLIGRAFU ZBOG ZAZIDANOG IVANA Neko ipak mora da zna nešto više! Policija veruje da ima tu još nešto

Crna Hronika -

LESKOVAC - Prošlo je više od nedelju dana od kada je telo Ivana S. (40) nađeno u buretu koje je bilo zazidano u šupi u dvorištu porodične kuće u selu Veliko Trnjane.

Otkrio ga je njegov rođeni brat, Nenad koji je policajac, i to na dan sahrane njegove supruge Biljane (38) koja je počinila samoubistvo tako što se otrovala u istoj toj šupi.

Policija je prikupila dokaze i predala Višem javnom tužilaštvu, a kako se nezvanično saznaje, na ispitivanju, odnosno, poligrafu, su porodica, prijatelji i meštani pomenutog sela.

- Oni se ispituju u svojstvu građana, veruje se da je neko video nešto vezano za slučaj, da neko zna nešto više o zločinu... Prosto je nemoguće da je to sve tek tako zataškavano i to tri godine. Iako, prema prvim informacijama, ona nije imala saučesnika, tačnije, za to nema dokaza za sada, sumnja se da ipak tu ima još nečega - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Iz kuće u selu Veliko Trnjane u kojoj je nađeno telo Biljane S. (38) koja se ubila trovanjem u šupi, a potom na dan njene sahrane na Vidovdan nađen je i njen suprug Ivan (40) zazidan u bure za koga se verovalo da radi u Rusiji, zaplenjeno je, kako navodi sagovornik iz istrage ovog slučaja, više predmeta za koja se pretpostavlja da su korišćeni u zločinu.

- Kuća je zapečaćena. Izneti su noževi, sekire, sav alat... sve što bi moglo da se koristi prilikom ubistva Ivana S. Oko kuće se jake policijske snage jer je istraga još uvek u toku - rekao nam je sagovornik koji rad na ovom slučaju.

- Biljanina maćeha je otišla kod svoje sestre, a decu čuvaju komšije koje su im dalji rođaci - rečeno je za Telegraf. Ivanovo telo još nije sahranjeno.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu reklo je koje su im tri stvari trenutno prioritet.

- Više javno tužilaštvo u Leskovcu u saradnji sa Policijskom upravom u Leskovcu vodi predistražni postupak radi prikupljanja dokaza i svih obaveštenja koja bi mogla da budu od koristi radi utvrđivanja identiteta učinioca krivičnog dela, s obzirom na postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično delo teško ubistvo. Radi utvrđivanja neposrednog uzroka smrti i identiteta NN lica pronađenog dana 28.6.2022.godine u selu Veliko Trnjane, Više javno tužilaštvo u Leskovcu donelo je naredbu za obdukciju leša NN lica i DNK veštačenje, što će biti obavljeno od strane Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, a Više javno tužilaštvo do danas nije dobilo zapisnike o obdukciji i veštačenju - rekli su za naš portal.

Takođe se čekaju toksikološke analize zbog jedne sumnje.

- Toksikološkom analizom će se utvrditi da li mu je ubica, a prema dosadašnjim dokazima, to je uradila njegova supruga Biljana (38) čije je telo nađeno u šupi u dvorištu porodične kuće u kojoj se ubila tako što je popila otrov, dala neke tablete, pa ga ubila nožem na spavanju. Za sada nema dokaza da ga je ubila sa još nekim - rekao nam je sagovornik.

Leskovac, Ivan Stojanović, Ivan S., I. S.
foto: Kurir, Printscreen/Facebook

Uvukla maćehu u zločin?

Kako se veruje, Biljana je uvukla maćehu Stojanku u zločin, a da ona toga nije bila svesna.

- Ona joj je, kako se pretpostavlja, pomagala u zločinu, a da toga nije ni bila svesna. Dok je Biljana zazidavala Ivanovo telo, Stojanka joj je, navodno, dodavala cigle. Veruje se da je Biljana i ranije imala "momente" da zazidava stvari po kući, tipa pare, nakit, jer se plašila da je ne opljačkaju... Tako je tada od Stojanke tražila pomoć, kao da joj pomogne da zazida neke dragocenosti. Prema nezvaničnim pretpostavkama, Stojanka joj je dodavala cigle, a da nije znala o čemu se radi - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Nad ovim slučajem obavio se veo crne misterije i otvorena su mnoga pitanja na koja istražitelji za sada nemaju odgovor.

Mnogi se pitaju - zašto niko iz porodice nije reagovao na njegovo nejavljanje iz Rusije, obzirom da je Biljana pričala da je otišao tamo da radi.

Leskovac, kuća, zabetoniran leš, Ivan S., Biljana Stojanović, B. S., I. S.
foto: Kurir

Biljana je, kako su naveli Ivanovi roditelji Jovan i Ruža, rekla svima da se on vratio u pomenutu zemlju, a od tada je prošlo tri godine. Meštani su takođe verovali u tu priču. Međutim, tek sada je otkriveno da je zabeležen Ivanov ulazak u Srbiju pre tri godine, ali ne i izlazak. Na tu priču "naseo" je i Ivanov rođeni brat Nenad koji je policajac.

Njihovo troje dece, od kojih je jedna ćerka punoletna, druga maloletna i sin koji je najmlađi dali su izjavu u policiji u kojoj su rekli šta im je ona pričala sve vreme.

- Rekli su da im je ona govorila da otac nema telefon i da ne može da ih zove - rekao je sagovornik iz istrage.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track