Trojica uhapšeni zbog krađe ženskih lančića

Smederevo

Trojica uhapšeni zbog krađe ženskih lančića

Crna Hronika -
Osumnjičeni su na području šireg centra Smedereva u kasnim popodnevnim ili ranim večernjim satima, uglavnom po dvojica, prilazili ženama i kidali zlatni lanac sa vrata

SMEDEREVO - Pripadnici Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu uhapsili su tri osobe zbog osnovane sumnje da su izvršili pet krivičnih dela teška krađa.

Kako je saopštila Policijska uprava u Smederevu, uhapšeni su Suad B. (20) iz Zemuna i dva maloletnika iz Smedereva koji se terete da su isključivo ženama kidali i krali zlatni nakit.

Osumnjičeni su na području šireg centra Smedereva u kasnim popodnevnim ili ranim večernjim satima, uglavnom po dvojica, prilazili ženama i tada bi jedan od njih ostvarivao kontakt obično pitanjem "koliko je sati" ili gde se nalazi neka prodavnica ili ustanova.

Kada bi skrenuo pažnju oštećene, drugi izvršilac bi joj kidao zlatni lanac sa vrata, nakon čega su bežali.

Poslednje krivično delo su izvršili 3. septembra sva trojica u Šalinačkoj ulici, nakon čega su iste večeri identifikovani i lišeni slobode.

Krivičnom prijavom su obuhvaćena i dva lica koja su nakit otkupljivala i preprodavala, čime su izvršili krivično delo prikrivanje.

Osumnjičeni Suad B. će u toku dana uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, dok su dvojica maloletnika u nadležnosti istražnog sudije za maloletnike Višeg suda, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track