ŠIŠAO JE SVOJE ŽRTVE, ULIVAO STRAH U KOSTI, A OVAKO JE SAM SEBE MATIRAO I DOBIO DOŽIVOTNU: Ko je bio Malčanski berberin?
Foto: čitalac Kurira

crna hronika

ŠIŠAO JE SVOJE ŽRTVE, ULIVAO STRAH U KOSTI, A OVAKO JE SAM SEBE MATIRAO I DOBIO DOŽIVOTNU: Ko je bio Malčanski berberin?

Crna Hronika -

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin preminuo je noćas u Kazneno-poporavnom zavodu u Požarevcu.

Ninoslav Jovanović, Malčanski Berberin
foto: čitalac Kurira

Malčanski berberin je prva osoba koja je osuđena u Srbiji na doživotnu kaznu zatvora i koja je ostatak svog života trebalo da robija, do svoje smrti, a koji je samo 20 dana nakon što je uveden novi zakon koji je omogućena kazna doživotnog zatvora, kidnapovao i držao u zatočeništvu devojčicu (12) iz Niša.

Vrhovni kasacioni sud Srbije je 2021. godine odbio kao nedozvoljen zahtev za zaštitu zakonitosti Ninoslava Jovanovića (47) iz Malče, poznatijeg kao "Malčanski berberin", pravosnažno osuđenog na kaznu doživotnog zatvora zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice, jer zahtev nije podneo preko branioca već ga je sam napisao.

Time je višestruko osuđivani silovatelj sam sebe matirao budući da je zakonom jasno propisan način na koji se može koristiti ovaj vanredni pravni lek, tako da će do kraja života ostati iza zatvorskih rešetaka.

Ninoslav Jovanović, Malčanski Berberin
foto: čitalac Kurira

Apelacioni sud u Nišu 5. jula 2021. godine odbio žalbe Jovanovića i njegovog branioca čime je potvrdio istorijsku presudu Višeg suda u Nišu kojom je 5. januara 2021. godine Jovanoviću izrečena kazna doživotnog zatvora za otmicu i silovanje devojčice stare 12 godina iz Suvog Dola kod Niša.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović (48) iz sela Malča izdražavao je doživotnu robiju za otmicu i produženo krivično delo silovanja čija je žrtva bila dvanaestogodišnja devojčica.

Kurir.rs

Bonus video:

02:04

OSTALE SU RANE, NEKO TO NE BI PREŽIVEO! Majka devojčice koju je OTEO Malčanski berberin otkrila kako žive nakon PROŽIVLJENOG PAKLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track