UTICALI NA SUPRUŽNIKE DA PROMENE ISKAZE: Vlasnik menjačnice i policajac iz Alibunara davali pare na kamatu, istraga se nastavlja
Foto: S.U.

određen pritvor

UTICALI NA SUPRUŽNIKE DA PROMENE ISKAZE: Vlasnik menjačnice i policajac iz Alibunara davali pare na kamatu, istraga se nastavlja

Crna Hronika -

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su Ž.I. i Ž.N. iz Alibunara, koji se sumnjiče da su uticali na okrivljenog G.Ć. i njegovu suprugu, da on promeni iskaz, a ona da ne svedoči u postupku koji se vodi protiv S.D. iz Alibunara, okrivljenog za pranje novca, koji se nalazi u pritvoru.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu. Njima se na teret stavlja krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor, a sud je predlog usvojio i obojici odredio pritvor da ne bi uticali na svedoke, a prema Ž.I. i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. Sumnja se da su Ž.I. i Ž.N. preneli G.Ć. poruku pritvorenog S. D, da će mu on oprostiti dug ukoliko promeni svoj iskaz dat u tužilaštvu i ukoliko ne svedoči njegova supruga, koja je svedok u postupku koji se vodi protiv G.Ć. i S.D. zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

VLASNIK MENJAČNICE I POLICAJAC IZ ALIBUNARA DAVALI PARE NA KAMATU: Na salušanju u tužilaštvu zanemeli, a trojica sve priznala!

Podsećamo da se pored S.D, koji je vlasnik menjačnice iz Alibunara "Herc", istraga za pranje novca se vodi i protiv policijskog službenika iz tog mesta M.M. koji se tereti i za krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Druga trojica osumnjičenih u tom postupku se brane sa slobode i to su pomenuti G.Ć, imače vlasnik “Restorana kod Kovačevića” iz Alibunara, zatim direktor stovarišta “Unitrgovina” doo iz Kovačice J.B. i zaposleni u toj firmi Z.H.

Podsećamo da se sumnja da je S.D. u toku 2014. godine pozajmio G.Ć. iznos od 10.000 evra, uz kamatu od 5 % mesečno, a kako G.Ć. nije mogao da vraća ovu nesrazmerno ugovorenu kamatu, do 2018. godine dug je narastao na 60.000 evra. Kako bi mu vratio dug, na predlog S.D, G.Ć. je na ime svog restorana podigao namenski kredit od 59.160 evra "za energetsku efikasnost" kod Garancijskog fonda AP Vojvodine.

G. Ć. se tereti da je tako dobijen novac u dinarskoj protivvrednosti, po nalogu S. D, prebacio na račun "Unitrgovine", dok je novac knjigovodstveno proknjižen kao avans. Sumnja se da J. B. iz blagajne "Unitrgovine" podizao novac iz dnevnih pazara i predavao ga na ruke S. D. i M. M, da bi potom, kako bi prikrio izvršenje krivičnog dela, naložio Z. H. da sačini lažne fakture o navodno isporučenom građevinskom materijalu.

U stanu i drugim prostorijama koje koristi M. M. prilikom pretresa je pronađena municija različitog kalibra, koju je držao bez dozvole nadležnog organa. Tužilaštvo nastavlja istragu u cilju rasvetljavanja svih okolnosti ovog slučaja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track