SEĆATE LI SE KRVAVOG OBRAČUNA KROFNA MAFIJE U GRČKOJ: Rat među prodavcima hrane na plažama dobio svoj epilog!
Foto: Printscreen

pohapšeni

SEĆATE LI SE KRVAVOG OBRAČUNA KROFNA MAFIJE U GRČKOJ: Rat među prodavcima hrane na plažama dobio svoj epilog!

Crna Hronika -

Sećate li se prošlogodišnjeg krvavog obračuna "krofna mafije" u Grčkoj, tačnije u Nikitiju?!. E pa sad je ovaj rat među prodavcima krofni na plažama Grčke dobio svoj epilog.

Kako piše Live from Greece svi članovi kriminalne organizacije su uhapšeni – konačno je dolijala banda od dvanaestoro ljudi starosti od 17 do 52 godine, na čelu koje je bio 39-godišnji Grk. Ova grupa je primoravala strance da za njih prodaju krofne na 19 plaža Halkidikija. Cilj je bio da zauzmu najpopularnije plaže na Halkidikiju koje bi im donele najvišu zaradu.

Oni su pretnjama po život, verbalno i fizički maltretirali i čak ranili jednog od prodavaca prodavca, kako bi rasterali druge prodavce brze hrane na plažama, čak su ucenjivali i reketirali i vlasnike bič barova i restorane brze hrane.

krofna
foto: Printscreen Facebook/Live from Greece

Uhapšenima se na teret stavljaju krivična dela kriminalnog organizovanja, iznude, trgovine ljudima, kršenja zakona koji se odnose na sprečavanje i suzbijanje pranja novca i kršenje Zakona o oružju, prenosi Voria.gr.

Zbog pokušaja ubistva na području Halkidikija. u julu 2021. godine, policajci Odeljenja bezbednosti Poligirosa su uhapsila je 39-godišnjaka.

Prema pisanju grčkih medija, krofne se od proizvođača otkupljivali za 50 centi, 50 centi je dobijao prodavac, a jedan do dva evra je išlo mafiji. Dnevno se, kako se navodi, u proseku prodavalo oko 600 krofni, pa je dnevna zarada organizatorima prodaje iznosila između 600 i 1.200 evra (u zavisnosti od toga da li krofna košta dva ili tri evra).

Kurir.rs/ Live from Greece

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track