PET I PO GODINA ROBIJE ZA UBISTVO BESKUĆNIKA U NOVOM SADU: Ubica se odrekao prava žalbe za zločin u Kisačkoj, evo ko je on
Foto: Marina Lopičić

prekoračio granicu nužne odbrane

PET I PO GODINA ROBIJE ZA UBISTVO BESKUĆNIKA U NOVOM SADU: Ubica se odrekao prava žalbe za zločin u Kisačkoj, evo ko je on

Crna Hronika -

NOVI SAD - Arifi Arben (40) iz Kosovske Mitrovice osuđen je na pet godina i šest meseci zatvora, u koje se računa i vreme provedeno u pritvoru, za ubistvo beskućnika S. S. u Kisačkoj ulici. On je proglašen krivim za ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane.

Okrivljeni se odrekao prava na žalbu, saopšteno je iz Višeg suda u Novom Sadu.

Prema navodima optužnice, on je juna 2020. godine, u Kisačkoj ulici broj 68, nakon kraćeg verbalnog sukoba sa oštećenim S. S. i nakon što mu je oštećeni nožem zadao ubodnu ranu u vidu teške telesne povrede, prekoračenjem granica nužne odbrane, neophodno potrebne da od svog dobra odbije istovremeni protivpravni napad i usled jake razdraženosti, ubio oštećenog tako što ga je pretukao na smrt. Arifi je tokom postupka priznao delo koje mu se stavlja na teret, prenosi novosadski Radio 021.

Okrivljenom je produžen pritvor i može trajati do upućivanja u zatvor, a najduže dok ne istekne vreme trajanja krivične sankcije izrečene u prvostepenoj presudi.

Kurir.rs/Radio 021

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja