MARJANOVIĆU NISU POMOGLE NI OLAKŠAVAJUĆE OKOLNOSTI: Evo šta je presudilo da bude osuđen na 40 godina zatvora
Foto: Nenad Kostić

Viši sud u Beogradu

MARJANOVIĆU NISU POMOGLE NI OLAKŠAVAJUĆE OKOLNOSTI: Evo šta je presudilo da bude osuđen na 40 godina zatvora

Crna Hronika -

Zoran Marjanović osuđen je na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović, inače pevačice "Granda" koju je kako je naveo sud u presudi ubio na svirep i podmukao u aprilu 2016. godine.

Sudija Jelena Škulić tokom obrazlaganja presude navela je da je sud u obzir uzeo i olakšavajuće okolnosti - činjenice da do sada nije osuđivan, kao i to da je otac dvoje dece od kojih su oboje u vreme izvršenja krivičnog dela bili maloletni. I pored toga, olakšavajuće okolnosti nisu uticale da presuda bude blaža od maksimalne kazne.

Podsetimo, sudija Jelena Škulić pročitala je obrazloženje presude i navela da ovo nije savršen zločin.

- Sud stoji pri čvrstom uverenju i sa svim činjeničnim dokazima da je Zoran Marjanović kriv i osuđujemo ga na 40 godina. Nesumnjivo je da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović, pri čemu je bio svestan svog zločina - rekla je ona u detaljnom obrazloženju presude, a takođe, ona je navela i da je ubica imao jake emocije prema žrtvi.

- Zločin je prema veštacima počinio neko ko je imao jake emocije prema žrtvi. Računajući intenzitet povreda, lokalizaciju i ove povrede koje su žrtvi nanesene može samo neko ko je emotivan sa njom i da je njihov odnos bio veoma ličan što i jeste optuženog i žrtve.

Posle čitanja obrazloženja presude, sudija Jelena Škulić rekla je Zoranu Marjanoviću da će imati pravo žalbe na ovu presudu Apelacionom sudu u roku od 15 dana od prijema presude.

- Njegovi advokati koji su bili prisutni u sudnici, napustili su je pre završetka čitanja i obrazlaganja presude, pa mogućnost da zamole sudiju da im rok za žalbu produži na 30 dana i nisu mogli da iskoriste - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da tužilaštvo nije tražilo produžetak roka, jer se neće žaliti na ovu presudu, već će samo odgovarati na žalbe odbrane.

Marjanović je, podsetimo, juče posle nešto manje od dva sata od odluke suda u pratnji policije prebačen u stanicu, odakle bi trebalo da bude sproveden u Centralni zatvor.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:13

POSLUŠAJTE SNIMAK KAKO JE ZORAN MARJANOVIĆ ZVAO POLICIJU! Šta je sve rekao kobnog dana, molio za pomoć

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track