DO JUČE ŽIVEO ŽIVOT IZ SNOVA, TROŠIO NA SUPERLUKSUZ: Carinski agent C&A danas pred tužiocem
Foto: Facebook

DO JUČE ŽIVEO ŽIVOT IZ SNOVA, TROŠIO NA SUPERLUKSUZ: Carinski agent C&A danas pred tužiocem

Crna Hronika -

Aleksandar J., carinski agent kompanije "C&A MODA RS" doo Beograd, koji je uhapšen juče zbog zloupotrebe ovlašćenja koja je imao, danas će biti izveden pred tužioca, piše Telegraf.

Aleksandar Jandrić
foto: Facebook

Uhapšeni carinski agent modne kompanije C&A, koji je osumnjičen je da je carinskim mahinacijama ojadio srpski budžet za više od 750 miliona dinara, ili 6,4 miliona evra, tereti se da je tako stečenim plenom kupovao superluksuzne stanove u Beogradu, od kojih najskuplji košta čak - 9.000 evra po kvadratu.

Aleksandar Jandrić
foto: Printscreen/Facebook

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu privremeno mu je zaplenilo stan u kuli B Beograda na vodi, dva stana na Novom Beogradu, garažu, a blokirani su i bankarski računi sa njim povezanih lica.

Aleksandar J. se sumnjiči da je sačinjavanjem i overavanjem carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom robu iz Kine carinio kao robu "C&A MODA RS" doo Beograd, koja ima odobrenje za pojednostavljeni postupak carinjenja (tzv. kućno carinjenje), a potom sačinjavao lažne carinske deklaracije i neistinito prikazivao vrednost ocarinjene robe.

Sa Jandrićevog nastupa na društvenim mrežama može se zaključiti da je uhapšeni carinski agent C&A praktično do juče živeo život iz snova.

(Kurir.rs/Teletgraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track