10:37

MARJANOVIĆ BI MOGAO DA SE NAĐE NA SLOBODI ZBOG NOVOG SVEDOKA?! Stručnjaci otkrivaju šta advokati odbrane TREBA DA DOKAŽU

presuda decenije

GDE SU BILI TI SVEDOCI PRE IZRICANJA PRESUDE? Marjanović se uzda u član 443. da bi izašao iz zatvora VEŠTAK UKAZAO NA BITAN DETALJ

Crna Hronika -

Hoće li Zoran Marjanović na slobodu uprkos prvostepenoj presudi od 40 godina zatvora? Ovo je bilo pitanje glavne urednice jutarnjeg programa Kurir TV Snežane Petrović upućeno stručnim sagovornicima,

Viši sud u Beogradu osudio je Zorana Marjanovića na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči.

1 / 10 Foto: Zorana Jevtić

Sada odbrana Zorana Marjanovića tvrdi da im se javljaju novi svedoci. Najbitniji svedok za ceo slučaj može biti žena koja je prema njihovim navodima istog dana prijavila da je prati osoba u crnoj kožnoj jakni, dok je prilikom prijave napravljen i foto-robot. Od momenta izricanja prvostepene presude odbrana Zorana Marjanovića izrazila je nezadovoljstvo presudom i najavila žalbu, ali uz pojavu novih svedoka, postoji mogućnost da slućaj bude vraćen na ponovno postupanje i da se novi svedoci ispitaju.

Zoran Marjanović
foto: Nenad Kostić, Profimedia

A da li bi pojavljivanje novog svedoka obara prvostepenu presudu Zoranu Marjanoviću? O tome je u jutarnjem programu Kurir televizije razgovarala glavna urednica Snežana Petrović sa gostima - advokatom Milanom Popovićem i sudskim veštakom Ljubišom Božićem.

Marajnović
foto: Kurir televizija

- Zakonik predviđa takvu mogućnost da ukoliko se pojavi neki novi dokaz - da se otvori raspravljanje. Međutim, ono što će biti osnovno pitanje za stranu koja predlaže nove dokaze, u konkretnom slučaju za odbranu, je gde su ti bili ti dokazi do sada i iz kog razloga oni do sada nisu bili predloženi - rekao je advokat Milan Popović i dodao:

- Ukoliko odbrana uspe da odgovori na ta pitanja na zadovoljavajući način. Verovatno da nisu znali za to, i ukoliko sud smatra da ti dokazi mogu da dovedu do drugačije odluke. Sam prvostepeni sud prema članu 443, stav 2, Zakonika o krivičnom postupku, može da otvori ponovo dokazni postupak, da izvede te dokaze.

Marajnović
foto: Kurir televizija

Sudski veštak Ljubiša Božić smatra da neće biti do značajnijih promena u samoj presudi, jer ovaj proces previše dugo traje.

- Mislim da ovaj postupak dugo traje, da bi sada bilo prostora za takvo nešto. Čini se da tu neće biti nekih velikih pomeranja. Kada se radi o samom ubistvu ovo ubistvo je mogla jedna osoba da uradi, a ne kao što neki tvrde da je više osoba umešano u to. Koncentracija povreda i karakter povreda upravo na to ukazuju - rekao je Ljubiša Božić, sudski veštak.

Marajnović
foto: Kurir televizija

Zaključak svih relevantnih faktora je taj da je počinilac ubistva imao jake emocije prema žrtvi ubistva.

- Da, ali mi tu ne možemo da preciziramo. Kada postoji takva povezanost, onda su upravo te intenzivne, koncentrisane povrede u jednoj regiji. Obično je glava u pitanju. To je jedan zaključak koji se izvodi. Vi ovde nemate nijedan direktni dokaz - dodao je Božić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:02

ŠOK SAZNANJE! ZORAN IZA REŠETAKA DOBIO NADIMAK SEVERINA Bivši inspektor OTKRIO zašto su Marjanovića tako nazvali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track