DA LI JE OVAJ SMS UPROPASTIO SAVRŠEN ZLOČIN: Muzičar 2. aprila 2016. godine poslao poruku Zoranu Marjanoviću, a sada objasnio SVE
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

ubistvo pevačice

DA LI JE OVAJ SMS UPROPASTIO SAVRŠEN ZLOČIN: Muzičar 2. aprila 2016. godine poslao poruku Zoranu Marjanoviću, a sada objasnio SVE

Crna Hronika -

Prijatelj osuđenom Marjanoviću 2. aprila 2016. godine poslao poruku na mobilni telefon i tako doprineo da se utvrdi gde se on tačno nalazio kritičnog trenutka

Zoran Marjanović (44) prošlog petka osuđen je nepravosnažno na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene (33) na nasipu Crvenka u Borči, a kao jedan od glavnih dokaza protiv njega navodi se to što mu je mobilni telefon u vreme izvršenja zločina bio isključen.

Da se do ovog podatka dođe pomogao je i Zoranov prijatelj, muzičar, koji mu je sasvim slučajno nekoliko minuta posle zločina poslao SMS.

Veoma važno

Od početka istrage sumnju na Zorana je bacalo to što je njegov telefon bio nedostupan u vreme ubistva pevačice "Granda". Kako se navodi u optužnici protiv Marjanovića, u koju je Kurir imao uvid, Zoran je s Jelenom i njihovom ćerkom Janom na nasip u Crvenki stigao u 16.36 sati, a već dva minuta kasnije, kad je Jelena počela da trči, Marjanovićev telefon je ugašen. Mobilni se upalio u 17.04, a prema tvrdnjama tužilaštva, Jelenina smrt je nastupila u 17 časova.

zoran nakon ubistva drži jeleninu sliku
zoran nakon ubistva drži jeleninu slikufoto: Damir Dervišagić

- U 17.11 sati Zoran prima SMS poruku, koja je veoma važna u određivanju pozicije broja u ovom trenutku. Proverom kroz listinge on se tada nalazio na nasipu, a još nije stigao do rampe - šljunkara - navedeno je. Kako Kurir saznaje, osoba koja je poslala SMS koji je praktično pokazao njegovu tačnu lokaciju jeste jedan muzičar.

Kurir je juče stupio u kontakt s njim (ime i prezime poznato redakciji), a on je potvrdio naša saznanja.

rekonstrukcija zločina
rekonstrukcija zločinafoto: Kurir

- Sećam se tog dana kao da je juče bilo, ali ne bih želeo o tome da pričam. Istina je da sam poslao poruku Zoranu, koga dugi niz godina poznajem. Posle zločina sam dao izjavu u policijskoj stanici 29. novembar, ali je procenjeno da moja poruka nema veze sa zločinom, te nisam kasnije ni saslušavan u tužilaštvu niti sam svedočio u sudu - rekao je ovaj muzičar za Kurir.

Podsetimo, u obrazloženju presude sudija Jelena Škulić navela je da je utvrđeno da je Marjanović zločin pokušao da prikrije tako što je isključio svoj telefon u trenutku ubistva, a zatim ga svesno uključio nakon izvršenog krivičnog dela.

Telefon, Slušalice
foto: Shutterstock

- Jelenin telefon je registrovan od polaska od kuće do dolaska na nasip i dužinom nasipa. Napad se desio manje od 20 minuta nakon dolaska na nasip, kad je njen mobilni prešao u stanje mirovanja. Zoranov telefon je bio nedostupan 26 minuta, a potom se registrovao u blizini mesta ubistva - rekla je sudija i dodala da je utvrđeno da telefon optuženog nije bio u stanju mirovanja, kao što je tvrdila odbrana.

U obrazloženju je navela da mobilni, ukoliko je u stanju mirovanja, registruje promenu lokacije, a to nije bio slučaj kod Marjanovića.

pevačica jelena marjanović
pevačica jelena marjanovićfoto: Printsceen

Netačne tvrdnje

Sud je naveo i da nije tačna tvrdnja odbrane da je Marjanović pevačicu zvao kad je stigao do kraja nasipa i video da je nema.

- Netačno je da je bio uznemiren kad se Jelena nije prvi put javila na telefon, jer je pred sudom rekao da je umela da se ne javlja kad trči - pročitala je detalje obrazloženja sudija.

Odbrana osporavala

Mreža bi detektovala da je telefon isključen

Veštak Dragomir Vasiljević tvrdio je da je Marjanović u vreme izvršenja zločina ugasio telefon, ali se odbrana optuženog oštro usprotivila tome, a njihov stručni saradnik Đorđe Marović, inače izvršni direktor tehnike u "Telekomu", naveo je da bi isključenje aparata mreža detektovala.

- Ukoliko je telefon isključen na regularan način, mreža to registruje - rekao je Đorđe Marović.

(Kurir.rs - Jelena Ivić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track