"KAD JE UBIO MAJU UBIO JE MENE" Medicinska sestra se bojala zatvora, kažnjena 600.000 zbog monstruma koji je ubio nju i dete
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen Facebook

stravičan slučaj

"KAD JE UBIO MAJU UBIO JE MENE" Medicinska sestra se bojala zatvora, kažnjena 600.000 zbog monstruma koji je ubio nju i dete

Crna Hronika -

Blaženku G. (39), medicinsku sestru koja je bila zaposlena na apartmanima u Narodnom frontu ubio je sekirom suprug Čedomir J. (43) u Batajnici, a istu sudbinu doživela je i njega koleginica Maja Đorđević, koju je pre pet godina ispred Centra za socijalni rad ubio bivši partner Marko Nikolić koji je pre toga zadavio njihovog sina Mihaila (5).

Početkom jula 2017. godine, Đorđevićeva je u Centru za socijalni rad u Rakovici čekala bivšeg partnera Marka Nikolića da vrati njihovog sina Mihajla iz posete. Nikolić se pojavio i mrtvo dete, koje je prethodno udavio, bacio ispred nogu Maji, a potom ženu počeo da ubada. Nesrećnoj ženi u pomoć su pritekli radnici Centra koje je takođe povredio. Nikolić je pet meseci kasnije, nekoliko dana pred Novu godinu, presudio sebi u ćeliji Centralnog zatvora.

Majinu priču sa javnosti je podelila njena sestra Branislava, i nije nikoga ostavila ravnodušnim. Ova priča ne zaslužuje zaborav, jer je gorka opomena.

- Da li znaš da je on, ubivši Maju, ubio i mene? Odrastala sam sa njom, bila je deo mog života 38 godina, znaš li koliko to boli? Moja borba za pravdu i i dalje traje, ali ja... ja nikada više neću biti ista - govorila je Branislava u intervjuu za Telegraf.

Nakon tragedije, otkriveno je da se Maja neprestano obraćala institucijama i molila ih da joj pomognu.

1 / 6 Foto: Privatna Arhiva, Kurir TV

Maja je pokušavala da ih upozori da dete ne sme kod takvog oca, da se to neće dobro završiti, ali izgleda da njoj niko nije verovao.

Četiri godine je čekala da počne suđenje za nasilje u porodici, koje nikako nije počinjalo. Živela je u konstantnom strahu.

12. jula 2017 godine Marko Nikolić je po odluci nadležnih institucija bio sa sinom van kontorilisanih uslova. Ubio ga je davljenjem. Mrtvog sina je doneo u CZR Rakovica i bacio ispred zaposlenih i majke Maje. Izvadio je nož i ubio i Maju Đorđević.

Nema kome se Maja nije žalila, kome nije pisala, koga nije molila, koga nije upozoravala da će se ovo loše završiti. Pošto je imala sudsku odluku da dete mora da daje ocu, rešila je da svesno prekrši zakon. Zato je sud nemilosrdno novčano kažnjavao. Pre smrti je imala 600 000 dinara duga za kazne zbog kršenja odluka suda oko davanja deteta ocu. Bojala se da će otići u zatvor, ali ne zbog sebe, već zbog deteta, da će, do je ona u zatvoru, dete uzeti otac.

Ona nije dočekala ni zvaničnu odluku o starateljstvu, pa tako nije primala ni alimentaciju.

Kurir.rs/telegraf/b92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja