SMANJENA KAZNA LJUBAVNIKU ZA UBISTVO U VRDNIKU: Zoranu 15 godina, Danijeli ostaje 8 godina zatvora! Otac žrtve: OVO JE SRAMNO
Foto: Privatna Arhiva

apelacioni sud u novom sadu

SMANJENA KAZNA LJUBAVNIKU ZA UBISTVO U VRDNIKU: Zoranu 15 godina, Danijeli ostaje 8 godina zatvora! Otac žrtve: OVO JE SRAMNO

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici Zoranu Dimiću za ubistvo Nemanje Grčića (37) u aprilu 2019, sa 20 na 15 godina zatvora, dok je žrtvinoj supruzi Danijeli Đilasović, koja je pomogla optuženom, ostala ista kazna u trajanju od osam godina zatvora.

Podsetimo, Nemanja Grčić ubijen je 25. aprila 2019. u vikendici u Vrdniku, dok je u apartmanu bio sa suprugom Danijelom. Prema optužnici, Danijela je namamila supruga da borave u vikendici, zatim ostavila otvorena vrata i tako ubici omogućila da nesmetano uđe u apartman i ubije Grčića.

ubijeni nemanja grčić i optužena danijela đilasović
ubijeni nemanja grčić i optužena danijela đilasovićfoto: Privatna Arhiva

Njih dvoje su u oktobru prošle godine neprvosnažno osuđeni pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici na ukupno 28 godina zatvora. Dimić na 20, a Đilasović na osam godina.

- Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici i delimično usvojio žalbu okrivljenih Zorana Dimića i Danijele Đilasović. Dimić Zoran tereti se za krivično delo ubistvo u trajanju od 13 godina zatvora, dok mu se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija navodi kazna zatvora u trajanju od pet godina i tako se proglašava krivim i osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina zatvora - stoji između ostalog u presudi Apelacionog suda.

Optuženom Dimiću se uračunava vreme koje je već proveo u pritvoru.

mesto ubistva u vrdniku
mesto ubistva u vrdnikufoto: Ana Paunković

- Apelacioni sud u Novom Sadu žalbu na presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici za krivično delo ubistvo u pomaganju odbacuje, navodeći kao neosnovane, a prvostepena presuda u preostalom nepreinačenom delu se potvrđuje - stoji u presudi za ubistvo Grčića.

Nakon ove odluke Apelacionog suda u Novom Sadu, Jovan Grčić, otac Nemanje Grčića za Kurir rekao je da je veoma nezadovoljan ovom odlukom.

- Sramna presuda! Mog sina nema, a oni im sada smanju kaznu za planirano ubistvo. Užasno se osećamo i želimo pravdu - rekao je za otac žrtve i dodao da se ne sme zaboraviti da je njegova snaja na slobodi i kako je isplanirala zločin.

- Ona je na slobodi, a uradila je tako nešto. Zoran i Danijela upoznali su se na proslavi na kojoj je bila s mužem kod njegovog druga iz Subotice. Dimić je bio na odsluženju zatvorske kazne, ali je imao slobodne vikende. Kako je utvrđeno, on je kobnog dana uzeo divlji taksi u Subotici i 200 kilometara prešao da dođe do Vrdnika. Taksista ga je čekao i vratio ga u Suboticu posle zločina - kaže Grčić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track