RADNIK VINARIJE NAĐEN MRTAV NA DNU BURETA: Rasplet pogibije Milena (58) u Aleksandrovcu! PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA
Foto: Privatna Arhiva

osnovno javno tužilaštvu u Brusu

RADNIK VINARIJE NAĐEN MRTAV NA DNU BURETA: Rasplet pogibije Milena (58) u Aleksandrovcu! PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA

Crna Hronika -

Milen L. (58) poginuo je, dok je njegov kolega I.Đ. (38) zadobio povrede u nesreći koja se dogodila u vinariji "Vino Župa" u Aleksandrovcu sredinom juna, a protiv direktora te firme, J. R., podneta je krivična prijava, saznaje Kurir.

Podsetimo, dvojica radnika završili su na dnu betonske cisterne za vino kad su se okliznuli i pali, tom prilikom jedan od radnika preminuo je, dok je drugi sa povredama prevezen u bolnicu.

'Vino Župa'
"Vino Župa"foto: Privatna Arhiva

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu povodom ovog slučaja saopštilo je i istaklo da je podignuta krivična prijava, ali da se radi na utvrđivanju činjenica tog događaja.

- Povodom Vašeg zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, a radi dostavljanja informacija o toku postupka u vezi događaja od 16.06.2022. godine u preduzeću AD "Vino Župa" kada je došlo do smrti jednog radnika obaveštavamo vas da je od strane Odeljenja inspekcije rada Kruševca podneta 19.07. 22 krivična prijava protiv J.R. direktora u preduzeću AD Vino Župa iz Aleksandrovca zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti, mada je i od strane tužilaštva odmah nakon događaja formiran predmet radi utvrđivanja svih činjenica navedenog događaja - stoji u saopštenju OJT i nastavlja se:

- U toku je preduzimanje dokaznih radnji radi utvrđivanja svih činjenica događaja od datuma u preduzeću AD Vino Župa, kada je došlo do smrtne povrede na radu jednog radnika i do povrede drugog.

Dno cisterne u kojoj su završili radnici
Dno cisterne u kojoj su završili radnicifoto: Privatna Arhiva

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track