Najnovije vesti

PROSUO SAM CREVA NA BETON, IZGUBIO LITRE KRVI! Đinđićev telohranitelj: Njih dvojica su uhvaćeni živi, maltretirani pa STRELJANI
Foto: Profimedia, B92 Printscreen, Kurir Televizija

ispovesti

PROSUO SAM CREVA NA BETON, IZGUBIO LITRE KRVI! Đinđićev telohranitelj: Njih dvojica su uhvaćeni živi, maltretirani pa STRELJANI

Crna Hronika

"Te povrede i modrice su mogle da nastanu samo dok su oni još bili živi."

"Kako će meni da kažu da sam izdajnik kada sam prosuo svoja creva na beton. Tu sam izgubio tri litra krvi. I sad sam ja izdajnik. Jedini koji je ukazivao na događaje koji će uslediti je bio Dušan Mihajlović", ispričao je svojevremeno Milan Veruović, telohranitelj Zorana Đinđića.

Prema njegovim rečima ono što pokazuje obdukcija Šiptara i Kuma zapanjuje kao i ono što je Dejan Milenković Bagzi koji je poslednji proveo vreme sa njima u toj kući svedočio pred Specijalnim sudom.

"Svi se sećate onih slika koje su izlazile u novinama na kojima su leševi Lukovića i Spasojevića koji su modri od batinanja. Te povrede i modrice su mogle da nastanu samo dok su oni još bili živi. Bagzi je svedočio da su čuli policiju, da su pokušali da pobegnu. On je uspeo da pobegne. Rekao je da je čuo rafale i da dalje ne zna šta se desilo. On posle završava u Grčkoj a Spasojević i Luković na obdukcionom stolu. Taj obdukcioni nalaz pokazuje da su oni živi najverovatnije uhvaćeni i potom izmaltretirani a onda i streljani", kaže Veruović.

Napominje kako je on bio u bolnici kada su ubijeni Spasojević i Luković.

"Kada su ubili Spasojevića i Lukovića, Čedomir Jovanović mi je te večeri došao u bolnicu i sav ozaren rekao – Milane osvetili smo Zorana. Bio sam zadovoljan tom informacijom, radostan. To je valjda normalna emocija koja čoveka ponese. Odmah posle toga sam pitao šta se desilo. On mi nije mnogo obrazlagao, samo je rekao da da su pronašli štek zemunaca u Meljaku, da su ovi pokušali da pobegnu, pružili otpor i da je onda policija primenila silu. I ubili su ih", ispričao je Veruović.

Kaže kako je potom pitao Jovanovića da li su morali baš da ih ubiju.

"Rekao sam mu - Čedo ako ste ih već locirali bilo je toliko načina da se drugačije uradi. Mislim da bi njih dvojica bili vrlo važni svedoci", rekao je Veruović.

Ispričao je i to da se on i Jovanović poznaju od detinjstva.

Zoran Đinđić, Milan Veruović
foto: EPA/Robert Ghement, Zorana Jevtić

"Zajedno smo išli u vrtić i osnovnu školu. Živeli smo u istom kraju, jako smo bili bliski. Nekako smo bili vezani, iskreno sam bio vezan za njega. Kada je DOS preuzeo vlast ja sam ostao obezbeđenje on je postao funkcioner. Naše druženje se gasilo. Obaveze koje su ga stizale na političkom nivou kako mi je objasnio su nas razdvajale", istakao je Veruović i dodao:

"To je razlog što je mene Čedomir Jovanović tako često posećivao i davao mi podršku da se oporavim. Hvala mu na tome."

Napominje da je Jovanović uleteo u vrtlog vlasti, moći, službi, koristoljublja.

"Prvo što je uradio on je zaboravio one koji su ga poznavali pre nego što je taj stepenik preskočio", rekao je Veruović.

Govoreći o umešanosti Milorada Ulemeka Legije u ubistvo Đinđića, Veruović kaže:

"Ja Legiju u predmetu u dokazima u postupku nigde nisam video i mislim da nema veze sa ubistvom Đinđića."

Veruović je govoreći dalje o Legiji rekao da je on odjednom počeo da odudara svojim izgledom, svojom pojavom i da simbolizuje državu u državi.

"Ulazio je u klubove, postrojavao muškarce na jednu žene na drugu stranu. U klubovima gde je on zavodio red policija nije ulazila. Slušao sam Čedomira Jovanovića kako priča da je legija bio drug sa glumcem Sergejem Trifunovićem. Pa je Trifunović na Cecinom rođendanu u Supici napravio incident neki, pa je Legija prebio dvoje troje, još izvadio i pištolj. Onda su oni pozvali policiju. Potom je Legija izmaltretirao te policajce, poskidao im opasače, postrojavao ih. Tada su oni zvali Zorana Mijatovića a ne Čedomira Jovanovića. Mijatović je došao i rekao – idi u WC umij se hladnom vodom pa sutra dođi na raport. I tako su ga smenili", ispričao je u dahu Veruović.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track