TI I MIŠKO ŠTO ŠPIJUNIRATE ZA VUKOTIĆA, SAMO DA ZNAŠ UBIĆEMO VAS: Sin Igora Božovića optužen za pretnje
Foto: Prinstcreen

crna gora

TI I MIŠKO ŠTO ŠPIJUNIRATE ZA VUKOTIĆA, SAMO DA ZNAŠ UBIĆEMO VAS: Sin Igora Božovića optužen za pretnje

Crna Hronika -

Kavčani navodno pretili svedoku: "Ako ne predaš novac, brat će ti slučajno sleteti s puta"

Kotoranin Vladimir Božović, sin Igora Božovića, jednog od vođa kavačkog klana optužen je da je kao član navodne kriminalne grupe iz Kotora, izvršio krivično delo iznuda u pokušaju i krivično delo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu Krsta Bujkovića.

Prema pisanju crnogorskog Dana, Božovićima je nedavno odukom Apelacionog suda produžen pritvor, a uhapšeni su po poternici pre nešto više od godinu u Portugaliji.

Kako se navodi u spisima predmeta, sadržanim u rešenju Apelacionog suda kojim im je produžen pritvor, Vladimiru se na teret stavlja i da je prihvatio da primenjuje nasilje i zastrašuje druga lica s ciljem vršenja krivičnih dela.

Iz spisa predmeta proizilazi da je on navodno sa još trojicom okrivljenih - Davorom Prelevićem, Sinišom Vlahovićem i Aleksandrom Đurišićem u maju 2016. godine, silom i pretnjom pokušao da prinudi Bujkovića da preda 50.000 eura. Naime, Bujković je u iskazu naveo da je krenuo iz Radanovića put Kotora, kada su izašla četiri čoveka, od kojih mu je jedan uputio prijetnju: "Ti i Miško što špijunirate za Vukotiće, samo da znaš ubićemo vas." Bujković je među ovim licima prepoznao Božovića, Vlahovića i Prelevića.

- Tražili su od oštećenog da dođe "u zgradu", te da će tamo pričati detaljno o svemu i o parama, pa je na pitanje oštećenog da li im je nešto dužan, okrivljeni Đurišić rekao da će i o tome pričati "u zgradama", nakon čega su objasnili oštećenom da je "zgrada" njihova baza - navodi se u rešenju suda, a prenosi Dan i dodaje da su u junu 2016. okrivljeni Prelević, Vlahović i Đurišić, budući da Bujković nije došao na zahtevano mesto iz straha za sopstvenu bezbednost, uputili više pretećih SMS-ova.

vladimirov otac igor božović
vladimirov otac igor božovićfoto: Prinstcreen

- Slušaj, smradu iskompleksirani, sve znam da si vozio ubicu Bugarina i pomagao u ubistvu Vlahovića (Srđana) i za pokazivanje snajpera. Ako ne uradiš sledeće - ostaviš novac na izvor u 17 sati, sutra, u suprotnom te čeka pakao, a tek ćeš da vidiš, kao i porodicu i brata koji će slučajno da sleti sa puta, budi tačan, smradu mali, posle ovog ćeš biti miran ako ispoštuješ - deo je poruka koje su navodno stigle Bujkoviću, a prenosi Dan.

mapa, škaljarski klan, kavački klan
foto: Printscreen, Ilustracija

Kako dalje dodaju, s obzirom na to da Bujković nije doneo novac, oni su navodno u cilju odmazde zbog nepostupanja i posebno zbog prijavljivanja događaja policiji, iza kuće njegovog pokojnog strica, pod vozilo, takođe u vlasništvu strica, postavili eksplozivnu napravu.

Više od pet godina u bekstvu

Tokom odlučivanja o produženju pritvora, sud je kao posebno važnu činjenicu istakao to da su se Igor i Vladimir Božović nalazili u bekstvu, zbog čega je 11.1.2017. raspisana međunarodna poternica. Oni su, po toj poternici, lišeni slobode 12.4.2021. godine u Portugaliji (pet i po godina od dana raspisivanja poternice).

- Pojedini pripadnici kriminalne organizacije i dalje su nedostupni državnim organima Crne Gore, odnosno nalaze se u bekstvu. Od njih okrivljeni mogu očekivati i dobiti pomoć u slučaju bjekstva ili skrivanja, stoga sud nalazi da navedene činjenice u svojoj ukupnosti predstavljaju okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenih u slučaju da se nađu na slobodi i opravdavaju produženje pritvora - navodi se u rjšenju Apelacionog suda.

(Kurir.rs - DAN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track