Najnovije vesti

BELIVUKOV IT STRUČNJAK UŽIVAO DA MUČI LJUDE: Udavili smo ga pa zaklali, dva puta smo ga ubili! SMEJAO SE DOK JE KLAO I ČUPAO NOKTE
Foto: MUP RS

dokazi sa skaja

BELIVUKOV IT STRUČNJAK UŽIVAO DA MUČI LJUDE: Udavili smo ga pa zaklali, dva puta smo ga ubili! SMEJAO SE DOK JE KLAO I ČUPAO NOKTE

Crna Hronika

Srđan Lalić (37), pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljković koji sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da kao svedok okrviljeni u zamenu za 18 godina zatvora progovori o svim zločinima klana i prizna na koji je način učestvovao u njima, bio je jedan od najmonstruoznijih ubica te grupe. Lalić je, podsetimo, u junu pred sudom već priznao da je učestvovao u ubistvima Gorana Veličkovića, Aleksandra Gligorijevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Lazara Vukićevića, a u tužilaštvu navodno objasnio i svoju ulogu u likvidaciji Nikole Mitića.

Presretnute poruke koje su pripadnici kriminalne grupe razmenjivali preko "skaja", najbolje govore o njihovoj brutalnosti.

U avgustu 2020., dok su otetog Nikolu Mitića, koji je kasnije ubijen u Ritopeku vozili u kuću strave, razmenjivali su glasovne poruke:

Srđan Lalić: Lagano, Brale (optuženi Vlade Draganić, prim. aut.) nam sprema smeštajne kapacitete, ugodno ćemo se smestiti sa našim bratom, brinućeno o njemu na pravi način, nemojte ništa da brinete za nas".

Hit tvit, ubijanje, Veljko Belivuk, Srđan Lalić
foto: Printscreen

Slike užasa

"Vidi lutko, Meskiko u sred Beograda"

Jeziva fotografija Srđana Lalića, na kojoj sa osmehom pozira pored Veljka Belivuka, pored prebijenog Gorana Veličkovića kog su kasnije ubili, isekli, samleli i bacili u džakovima njegove ostatke u reku, kako je otkriveno, poslata je nepoznatoj osobi uz opis "Jedna slika na kojoj su Veljko, Lalić i Goksi".

- Upravo uz fotogravije ubijenog Veličkovića, slali su i poruke "vidi lutko, Meksiko u sred Beograda" - podseća sagovornik Kurira. I posle ovog zločina, razmenjivali su poruke o tome ko je šta radio:

Miloš Budimir: Može Bari, on je majstor za nokte da ti sredi

Marko Budimir: A ti samo kolješ, zaboravio sam

Miloš Budimir: ne brate, Bari čupa nokte to nisi znao, to je novost, na živo sa armiračkim klještima

Lalić: hahaha

U nastavku, kada je Mitić bio u podrumu kuće u Ritopeku, nastavljaju sa jezivim porukama:

Srđan Lalić
foto: MUP

Lalić: Koliko je kontakata imao, da znamo kako da ga obrađujemo, dosta se pravi lud? Već je ostao bez prsta i gadno je upropašten, ali mentol misli da će da izađe. Već sam ga dobro odro

Milković: Osam. Pitaj ga ko je Mongol, Dugi, Ćiribu ćiriba

Tešić: Bari (Lalić prim.aut) mu je počupao prstić dok sam još bio tamo, znači pet minuta, a ja sada šetam od Marinkove ka kolima, a Bari piše nema prstića, ko zna šta se desilo u međuvremenu

Miljković: hahaha, sad ide ruka

Miljković: Slike lepe očekujemo

Belivuk: Braćo svaka čast. Rade nas mesecima, mi njih jedan dan i svima sve jasno

Miljković: Jel živ?

Miljković: Odrali ste ga?

Lalić: hahah, da udavili ga zajednički pa zaklali, dva puta ga ubili faktički

Inače, Mitića su oteli u blizini ambasade SAD a potom ga ubili jer su sumnjali da Belivuka i Miljkovića prati za račun "škaljarskog klana". Navodno, sumnjali su da radi za Lazara Vukićevića, kog su takođe kasnije namamili i ubili u kući strave.

Posle ubistva Mitića, Belivuk im je na "skaj" slao poruke u kojima im se zahvaljuje na "obavljenom poslu" i savetuje ih da se paze.

Lalić: Ja mislio kad smo mu od starta odsekli prst da će da shvati ozbiljno

Miljković: Bari nikad zadovoljan

Miloš Budimir: E da bre, odsekli smo mu prst na nozi odmah

Lalić: Morali smo da shvati ozbiljno.

Veljko Belivuk, Srđan Lalić, Marko Miljković
foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

Nekoliko meseci kasnije, u oktobru 2020. dok su Belivuk i Miljković bili u Crnoj Gori i organizovali otmicu "škaljarca" Mileta Radulovića Kapetana, ostali pripadnici grupe su u stanu Srđana Lalića čekali instrukcije o tome da li je Lazar Vukićević naseo na poruke koje su mu slali s Kapetanovog telefona. Lalić je vođe klana upozorio da paze "da pišu na ijekavici".

Kada je Lazar poverovao da mu je Kapetan poslao poruku da je otet Belivuk i da dođe u Ritopek "da muče Vepra" Miljković i Belivuk su članovima grupe koji su čekali u Beogradu dali instrukcije da daju "102 posto sebe i da budu posebno surovi". Kako je otkriveno, mučili su ga tako šta mu je Lalić vrelom peglom prelazio po telo, a potom su ga ubili tako što su mu gumeno crevo stavili u usta i pustili vodu. Belivuk i Miljković tražili su da im opišu sve "sočne" detalje:

Draganić: mali pegla, sve vrag nosi, ja nemoj, polako, strpi se, sačekaj...

Belivuk: To još nismo radili, ko se setio te gadosti leba ti

Miloš Budimir: brate, ko će, kome je palo na pamet, Bariju (Laliću prim.aut) kome može da padne, davio ga u plićaku a ovaj, on je bio izgubljen brate

Dejan Tešić: Kaže Bari, pa gde da ga udarim da mi umre tako, kaže da ga udarim šipkom u glavu, kaže polako to moramo da ga ispitujete, polako

Tešić : Gospodine Bari, objasnite mi molim vas šta bio sa onom vašom pričom dok ste sedeli u onoj lejzi begu, da treba to da traje dva dana, lagano, ti smiruješ, da nešeg da udariš odmah šipkom o glavu da ga slučajno ne povrediš jako. Molim te, samo mi objasni šta se dogodilo tačno sa tom pričom danas?

Lalić: Brate, imali smo sreće, mogao je da nas ispraši ko majmune..bum Mare ga nabode u glavu, ja skočim na pištolj, padnem s njim i uvatim mu pištolj, i tu je dobio strašne batine, on je tu pao već brate u obziljnu nesvest jer smo ga ubili. Posle brate ceo je crn bio on se nije nešto mnogo ni opirao, nije kukao, ništa, već je bio u šoku strašno.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja