OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U BUGARSKOJ POVODOM NESREĆE: Sutra će posetiti povređenu decu iz Srbije
Foto: BG VOICE media group

OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U BUGARSKOJ POVODOM NESREĆE: Sutra će posetiti povređenu decu iz Srbije

Crna Hronika -

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović izjavio je večeras da će otpravnica poslova ambasade Srbije ujutru posetiti decu iz Srbije povređenu u nesreći autobusa na auto-putu Trakija i da će se videti šta ambasada Srbije može nadalje da učini.

Jović je izjavio da za sada nema mnogo informacija o nesreći srpskog autobusa u Bugarskoj, ali je potvrdio je da je od kolega iz Ministarstva spoljnih poslova Bugarske saznao da su autobusom putovali članovi folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice.

00:25

PRVI SNIMAK PREVRNUTOG AUTOBUSA SA SRPSKOM DECOM: Povređeno 12 osoba, dve teže, izvlače ih iz vozila, leže u jarku

- Informisan sam da ima lakše i navodno teže povređenih, ali o stepenu povreda ćemo moći da govorimo tek kada dobijemo informacije od jedinih nadležnih institucija, a to su Ministarstvo zdravlja Bugarske i bolnica Stara Zagora. Svi su mi potvrdili da nema mrtvih i da nema nikoga sa vidljivim teškim povredama, što je najvažnije s obzirom da su u pitanju naša deca - rekao je Jović, prenoti Telegraf pisanje Tanjuga.

Ambasador je potvrdio da su sve nadležne institucije u Bugarskoj maksimalno uključene i, prema njegovim rečima, "bar u tom segmentu možemo da budemo sigurni da će naša deca da dobiju punu podršku".Prema pisanju bugarskog Juronjuza, više osoba je povređeno danas kada se autobus šabackih registarskih tablica sa 38 dece i 11 odraslih iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija.Portal BG-Voice preneo je da je hospitalizovano 17 putnika od kojih najmlađi ima šest godina.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track