Najnovije vesti

SUD ODBIO DA ŠLJUKINOM BIVŠEM TELOHRANITELJU ODREDI PRITVOR: Tužilaštvo najavljuje žalbu na skandaloznu odluku suda
Foto: Kurir/J.M., Privatna Arhiva

Kurir Saznaje

SUD ODBIO DA ŠLJUKINOM BIVŠEM TELOHRANITELJU ODREDI PRITVOR: Tužilaštvo najavljuje žalbu na skandaloznu odluku suda

Crna Hronika
18:25h

Više javno tužilaštvo u Beogradu žaliće se na odluku sudije za prethodni postupak beogradskog Višeg suda kojom je odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenom za pokušaj ubistva Veliboru Ć. (50), jer je u noći izmedju 2. i 3. jula nakon svađe i tuče na splavu ranio 33-godišnjeg muškarca koji je zadobio teške telesne povrede.

"Smatramo ovu odluku neprimerenom imajući u vidu da je reč o osumnjičenom za ubistvo u pokušaju. Žalba će biti uložena imajući u vidu težinu krivičnih dela za koja se tereti, zatim stepen sumnje da je osumnjičeni učinio krivična dela za koja se tereti, kao i sve okolnosti pod kojima su ona učinjena, jer tužilaštvo smatra da je pritvor neophodan i nužan. u ovom kontretnom slučaju čine neophodim odredjivanje pritvora za nesmetano vodjenje krivičnog postupka. Očekujemo da će o najkraćem roku o žalbi odlučivati krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu i da će ona biti usvojena i osumnjičenom biti odredjen pritvor", rečeno je u Tužilaštvu

Tužilaštvo je prethodno saslušalo osumnjičenog Velibora Ć. kojem se na teret stavljaju 3 krivična dela: ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

On je na saslušanju izneo odbranu, nakon čega je tužilaštvo predložilo odredjivanje pritvora. Sudija za prethodno postupak mu je međutim odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) i meru zabrane sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

Velibor Ć. je, kako se sumnja, u noći izmedju 2. i 3 jula, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa više osoba na jednom splavu na Novom Beogradu, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja i ranio 33-godišnjeg muškarca. Prethodno je on u tom sukobu zadobio dve ubodne rane nožem u stomak, i po dve u obe butine.

Velibor Ć. je juče lišen slobode nakon intenzivog operativnog rada MUP-a i VJT u Beogradu na rasvetljavanju ovog slučaja.

J.Spasić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja