A JE L’ NEĆE MOJ TATA VIŠE NIKADA DA DOĐE? Ćerkice poginulog policajca saznale da su ostale bez oca, tetka otkriva jezive detalje
Foto: Instagram/nsuzivo.rs, Privatna Arhiva

tuga i muk u gajdobri

A JE L’ NEĆE MOJ TATA VIŠE NIKADA DA DOĐE? Ćerkice poginulog policajca saznale da su ostale bez oca, tetka otkriva jezive detalje

Crna Hronika -

Meštani Gajdobre kraj Bačke Palanke su u šoku posle vesti da je njihov Božidar Koprivica (36) poginuo dok je bio na dužnosti.

"Čim se čulo da je poginuo, svi u selu su ugasili muziku. Svi žale naše srce. Svi su u tuzi jer smo izgubili dušu naše duše. Nema ko ne kuka, ko ne plače", kroz plač jedva uspeva da izgovori Rada, tetka pokojnog policajca koji je tokom potere za bahatim vozačem poginuo u četvrtak u Rumenki, u blizini Novog Sada.

Uoči sahrane zakazane za subotu, porodičnom kućom su odzvanjali lelek i jauci… Božidar, koga su kolege zvale Kika, a članovi porodice Milan, ostavio je iza sebe dve ćerkice. Kako tetka Rada otkriva, njima je njegova smrt, logično, najteže pala.

Božidar Koprivica
foto: Privatna Arhiva

BORIO SE ZA SVOJE LEPOTICE

"Za svoje dve lepotice je živeo i borio se. Rekli smo im da im je tata poginuo. Mlađa, koja ima nepunih deset godina, gleda i grli njegovu sliku i stalno zapitkuje 'A je l’ neće moj tata više nikada da dođe?' Tuga. Šta nas je zadesilo", potreseno, gotovo gušeći se u suzama, izgovara tetka poginulog saobraćajca.

OČI JOJ ISPALE, GDE JE GLEDALA

Od tetke policajca stradalog na zadatku saznajemo i surove detalje same pogibije.

"On je, kako su nam rekli, na policijskom motoru krenuo u poteru za vozačem koji je bio pijan. Dok je jurio njega, sudario se sa kolima koja nisu stala na znak stop. Znaju ko je. Neka žena. Oči joj ispale, kud je gledala. Nije mu bilo spasa", dodaje potresena tetka.

policajac, nastradali policajac, Bačka Palanka, Božidar Koprivica
foto: Kurir/S.S.

Kako se saznaje iz istrage, Božidar se uputio u poteru za vozačem dostavnog vozila „reno kango” koji se u četvrtak posle podne kretao iz smera Kisača ka Rumenki. Bahatog vozača su prijavili građani, a on je od policije bežao i kroz atare sela i poljskim putevima.

Kada je prošao kroz centar Rumenke, skrenuo je u Partizansku ulicu, gde je i došlo do nesreće. Iz sporedne ulice izašao je „pežo 206”. Vozila ga je žena iz Rumenke stara 35 godina. Za Božidara sudar sa suvozačevim vratima bio je fatalan.

Kada su ostale kolege stigle na mesto udesa, sirena na njegovom motoru se i dalje čula, a rotaciono svetlo je gorelo. Shvativši da im je poginuo kolega, čiji je i otac bio policajac, mnogi su skrhani bolom počeli da plaču.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track