06:55

ZADAT JAK UDARAC NARKO MAFIJI! Zaplenjena roba teška preko milion evra OČEKUJU SE NEMIRI U KRIMINALNIM REDOVIMA

kurir televizija

NARKO MAFIJA NA KOLENIMA! Zaplenjena roba teška preko milion evra: OČEKUJU SE POTRESI U KRIMINALNIM REDOVIMA

Crna Hronika -

Rajko Nedić, urednik Kurira i Milutin Milošević izvršni direktor Mreže za politike prema drogama u istočnoj Evropi, istakli su da je hapšenje osobe na graničnom prelazu Batrovci sa 10 kilograma kokaina veliki uspeh srpske policije.

Nedić je istakao da je hapšenje na Batrovcima sa 10 kg kokaina dugo planirana akcija SBPOK-a.

Rajko Nedić, Milutin Milošević
foto: Kurir televizija

- Uložen je veliki trud da se zada jak udarac narko mafiji. Ovaj slučaj je veoma interesantan, pre svega jer je jako retko da na Batrovcima bude zaplenjeno toliko droge. Neverovatna je i čistoća samog kokaina, bio je izuzetnog kvaliteta, kažu da je cena oko milion evra. Interesantno je što je pokušano i usred sezone, hteli su i da iskoriste gužvu, uspeli su da prođu hrvatski deo, ali ne i srpski. Postavlja se pitanje i ko je čovek koji je ovako naivno pokušao to da prenese - kaže Nedić.

Morskim putem uglavno dolazi kokain i to u Belgiju, Holandiju i Španiju, kod nas se kokain slabo koristi, istakao je Milošević.

- Mi smo malo tržište, nije to mnogo kritično kod nas. U Srbiju dolazi ili iz Rijeke, a mnogo više dolazi u Solun, odakle preuzima albanska i kosovska mafija i vrerovatno preko Kosova dolazi odatle - kaže Milošević.

Rajko Nedić, Milutin Milošević
foto: Kurir televizija

Nedić je naveo da se sada očekuju i sukobi u njihovim redovima, pa je pitanje i koliko će uhapšeni otkriti.

- Kokain se plaća tamo gde se kupuje. Svako ima svoju ulogu u tom sistemu. Finansijski element je veoma važan, postoje paralelni finansijski sistemi i oni se nalaze na Arabijskom poluostrvu. Oni koji se bave finansijskim sistemima ne smatraju sebe kriminalcima - kaže Milošević, koji dodaje da nije odgovoran onaj ko je proizveo kokain, već onaj koji ga izvozi.

Na kokainu je najveća zarada i najviše se dešava ubistava i brutalnosti kada je u pitanju trgovina ovom nedozvoljenom supstancom.

Rajko Nedić, Milutin Milošević
foto: Kurir televizija

- Nadam se da će se odnosi u policiji vratiti na svoje i da ćemo se uskoro vratiti puno poverenje u časne policajce - istakao je Nedić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:14

Uglješa Grgur i Rajko Nedić o Srđanu Laliću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track