PREKO ANOMA DOGOVARALI PALJENJE DŽIPA SONJE LAZETIĆ: Maloletnik angažovan da podmetne požar?
Foto: Damir Dervišagić

uskoro optužnica

PREKO ANOMA DOGOVARALI PALJENJE DŽIPA SONJE LAZETIĆ: Maloletnik angažovan da podmetne požar?

Crna Hronika -

Istraga koju Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv osumnjičenih za paljenje "rendž rovera" Sonje Lazetić, supruge bivšeg fudbalera Nikole Lazetića, 18. juna prošle godine, na Savskom vencu, pri kraju je i tužilaštvo bi uskoro trebalo da donese odluku da li će osumnjičene da optuži za podstrekavanje i pomaganje maloletnom A. J. koji je već osuđen za podmetanje požara.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo vodi istragu protiv tri osobe, dok je protiv četvrte koja je bila obuhvaćena istragom prijava odbačena jer nema dokaza da je učestvovao u krivičnom delu - potvrđeno je za Kurir.

Sonja i Nikola Lazetić
Sonja i Nikola Lazetićfoto: Dragan Kadić

Podsetimo, jedan od osumnjičenih, kako je Kurir ranije pisao, je Vladimir Kovačević, zvani Kovač, navijač FK Rad koji je ranije dovođen u vezu sa kriminalnim grupama. On je posle hapšenja zbog paljenja džipa, podsetimo, sproveden na izdržavanje druge kazne u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Plamen

Totalna šteta

"Rendž rover" Sonje Lazetić, podsetimo, zapaljen je 18. juna prošle godine oko 1.20 sati.

Automobil je bio parkiran u Ulici Ulici Augusta Cesarca i u potpunosti je izgoreo, dok je plamen zahvatio još jedno parkirano vozilo u blizini.

Aleksandar Halabrin, mesto pronalaska tela
Aleksandar Halabrin, mesto pronalaska telafoto: Privatna Arhiva, Jelena Rafailović

Majka Aleksandra Halabrina, čije je telo pronađeno 2020. godine u blizini Sopota u plitkom grobu, za medije je ranije ispričale da je Kovač poslednja osoba sa kojom je njen sin kontaktirao pre nestanka.

Mara Halabrin, u izjavama koje je dala za Kurir, izrazila je sumnju da iza ubistva njenog sina koje do danas nije rasvetljeno, stoji klan Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

- Zbog paljenja džipa, policija je lisice na ruke najpre stavila šesnaestogodišnjem A. J. koji je, kako se sumnja, polio benzinom i zapalio luksuzni automobil supruge bivšeg fudbalera. Istraga se tu, međutim, nije završila, pa su nekoliko meseci kasnije uhapšeni i ostali akteri tog događaja. U međuvremenu je maloletnik i osuđen - podseća sagovornik Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, u razotrkivanju grupe koja se sumnjiči za paljenje automobila, značajnu ulogu imalo je dešifrovanje aplikacije "anom", koju su kao i "skaj" koristile osobe iz kriminalnog miljea.

- Preko te aplikacije, koja je dešifrovana kao i "skaj", kako je otkriveno, razmenjivali su poruke, fotografije i dogovoarali krivična dela - objašnjava izvor Kurira.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track