SKUPA KOLA, STARLETE I ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI: Vlaović bio jedan od glavnih škaljaraca, a zbog ovog dobio epitet NAJMISTERIOZNIJEG
Foto: Printscreen

SKUPA KOLA, STARLETE I ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI: Vlaović bio jedan od glavnih škaljaraca, a zbog ovog dobio epitet NAJMISTERIOZNIJEG

Crna Hronika -

Pripadnik "škaljarskog klana" Goran Vlaović bio je visokopozicioniran u ovoj kriminalnoj grupi, živeo je na visokoj nozi, vozio skupa kola, izlazio, stalno bio u društvu starleta i poznatih lepotica, a o njemu se u javnosti baš ništa nije znalo sve do prošle nedelje kada je brutalno likvidiran u trenutku kada je izašao iz noćnog kluba na Pagu u Hrvatskoj.

Zbog toga je Vlaović dobio epitet najmisterioznijeg kriminalca u regionu.

Ni nakon što je ubijen do Vlaovićeve fotografije nije moguće doći, pa ni danas javnost ne zna kako je izgledao jedan od, navodno, visokopozicioniranih članova surovog "škaljarskog klana". Njegovo ubistvo je, prema svim pokazateljima iz istrage, naručeno, najverovatnije, upravo od suparničkog klana - kavačkog. Vlaović je dugo praćen i za njegovu egzekuciju unajmljen je državljanin Srbije, Kraljevčanin Duško Tanasković.

Istraga ubistva, koje je počinjeno pred brojnim svedocima, još je u toku, a Vlaovićev privatni život intrigira javnost. Kako navode izvori iz Crne Gore, Vlaović je vozio ferarija", redovno viđan u poznatim klubovima, uvek u društvu atraktivnih starleta. Poslednje dve godine bio je u ljubavnoj vezi sa bivšom Miss Srbije i učesnicom rijalitija "Parovi" Draganom Banić. Upravo je sa njom bio i kobne noći na Pagu. Taman kada je izašao iz kluba u kom su se provodili na Sonus festivalu do 6 ujutru, ubica mu se prišunjao s leđa i ispalio mu metak u vrat. Bivša misica, kako je ispričala za medije, čula je da joj je partner ranjen pa je pojurila za njim do bolnice, gde je teško ranjen izdahnuo.

Hrvatski mediji navodili su da je upravo zbog nje Goran Vlaović i došao na Pag, kako bi se provodili na Sonus festivalu. Ubica i nalogodavac egzekucije su to očigledno dobro znali. Sasvim je sigurno i da je Tanasković imao pomagača koji je Vlaovića pratio po festivalu, te ubici, koji je čekao ispred, javio kada je krenuo napolje.

"Primeren i vaspitan momak"

Ubijenog Vlaovića, građani Herceg Novog, odakle je rodom, opisuju kao primerenog i vaspitanog momka. Meštani kažu da nisu znali da ima ikakve veze sa škaljarskim klanom. Međutim, kažu da je rodni grad napusti odavno, pre više od 15 godina.

- Kažu da je živeo moćno, da je imao mnogo para i da je bio mnogo moćniji igrač nego što se mislilo. Više vremena je provodio u Italiji i na Ibici, gde je imao kuću. Vozio je "ferari", bio u vezama sa starletama. Priča se da je bio mnogo jak - naveo je Duško Kovačević, novinar i analitičar iz Crne Gore.

O njemu se, međutim, u medijima pisalo samo pre više od 10 godina. Tada je bio optužen za učestvovanje u likvidaciji vođe navijača Crvene Zvezde Marka Vesnića (29) koje se dogodilo 2009. godine u Crnoj Gori. Za ovo ubistvo bila su optužena braća Roganović sa kojima je Vlaović bio blizak, međutim, kako se navodi, kasnije su se sukobili i njihovo prijateljstvo je prekinuto. Od tada pa sve do prošlog četvrtka kada je likvidiran, o Vlaoviću u medijima nije bilo ni jednog slova.

Čak i nakon što je ubijen, veći broj crnogorskih medija o njemu je jako šturo pisao.

Navodi se i da je Vlaović uvek išao u društvu svog telohranitelja. Gde je on bio kobnog jutra, ni to nije informacija koja je dostupna javnosti, jer se istraga zločina još vodi.

Biće sahranjen u Beogradu

Ni u srpskim, ni u crnogorskim medijima Vlaoviću nije data nijedna umrlica, kao što je to bio običaj nakon svake likvidacije visokopozicioniranih članova dva najmoćnija crnogorska klana. U Herceg Novom, njegovom rodnom gradu, nema ni umrlice. Prema nezvaničnim navodima, Vlaović će, prema odluci porodice, biti sahranjen u Beogradu.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track