BRANIO MAJKU OD NASILNOG OCA: Tužilaštvo traži pritvor za mladića koji je tatu izudarao sekirom
Foto: Profimedia/Ilustracija

POKUŠAJ UBISTVA U ĆUPRIJI

BRANIO MAJKU OD NASILNOG OCA: Tužilaštvo traži pritvor za mladića koji je tatu izudarao sekirom

Crna Hronika -

Mladić D.K. (23) koji je uhapšen zbog sumnje da je u porodičnoj kući u Ćupriji pokušao da sekirom ubije oca V.K. (45) koji je maltretirao njegovu majku, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, nakon čega je tužilac zatražio da mu se odredi pritvor do 30 dana.

- Sudija za prethodni postupak još uvek nije doneo odluku o pritvoru. Tužilaštvo je zatražilo da se D.K. odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo, zbog uticaja na svedoke i zbog uznemirenja javnosti - rekao je izvor.

sekira
foto: Profimedia

Podsetimo, jeziv slučaj dogodio se u nedelju u 6 sati ujutru u Ulici Branka Krsmanovića.

- V.K. se, kao i obično posvađao sa ženom. Ona je otišla u kuću njihovog sina koja se nalazi u istom dvorištu, a V.K. je pojurio za njom da je zaustavi. Vrata sinovljeve kuće bila su zaključana, a on je počeo da skače na njih i da ih šutira - priča izvor Kurira

- Sve vreme je urlao i pretio, duže vreme je pokušavao da obije bravu, a sin je sa druge strane odbijao da mu otvori. Na kraju, kada je uspeo da provali unutra, sin ga je dočekao sa sekirom u rukama i dva puta ga udario iz sve snage - kaže sagovornik našeg lista iz istrage.

V.K. je, kako izvor navodi, prebačen u ćuprijsku Opštu bolnicu sa frakturom lobanje i lekari se bore za njegov život.

- Sin ga je navodno udario tupim delom sekire, a ne oštricom. Mladića su uhapsile policijske patrole koje su tu zapravo došle po pozivu komšija koje su prijavile buku i galamu iz dvorišta. D.K. se sumnjiči za pokušaj ubistva - ispričao je izvor našeg lista.

Sagovornik Kurira navodi i da ovo nije prvi put da policija interveniše u domu ove porodice.

- Oni su i ranije pravili probleme i komšije su ih uglavnom prijavljivale zbog narušavanja javnog reda i mira, ali je bilo i prijava na račun oca zbog nasilja u porodici nad ostalim ukućanima.

Komšije

Imaju lošu reputaciju

Stanari Ulice Branka Krsmanovića kažu da se V.K. sa suprugom i sinom nedavno doselio.

- Oni ne žive dugo u ovoj ulici, ali su već uspeli da dobiju lošu reputaciju. Iz te kuće se često čuje galama. U nedelju ujutru smo čuli dreku i vrisku, ali nismo obraćali pažnju. Tek posle smo saznali da je dečko branio majku i izudarao ga sekirom - navode komšije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track