PONAVLJA SE SUĐENJE ZA UBISTVO NIŠKOG PREDUZETNIKA: Apelacioni sud ukinuo presudu, braća ponovo na optuženičkoj klupi
Foto: privatna arhiva

NIŠ

PONAVLJA SE SUĐENJE ZA UBISTVO NIŠKOG PREDUZETNIKA: Apelacioni sud ukinuo presudu, braća ponovo na optuženičkoj klupi

Crna Hronika -

Braći Nikoli (36) i Marku (41) Mladenoviću opet će se suditi za ubistvo niškog privatnika Draška Ranđelovića (46) u jednoj od hala preduzeća "Min kopeks".

Ovaj privatnik je 8. oktobra 2020. godine nađen mrtav u hali koju je iznajmljivao da bi pokrenuo biznis za proizvodnju neke vrste nameštaja.

Nikola je u prethodnom postupku osuđen na 20 godina zatvora, dok je njegov brat Marko oslobođen. Sada je Apelacioni sud ukinuo tu odluku tako da će im se ponovo suditi.

- Ono što ovog momenta mogu da kažem je da se nadam će sud u ponovljenom postupku postupiti po primedbama na koje je ukazao Apelacioni sud i shodno tome u ponovljenom postupku doneti pravilnu i zakonitu odluku - rekla je zastupnica porodice Ranđelović, Miljana Jovanović.

Ranije na sudu je rečeno da se Nikola posvađao kobnog dana sa Draškom i posle toga je došlo do tuče gde je Ranđelović udaren nekoliko puta macolom i sekirom. Pre toga je, rečeno je na sudu, Marko je napustio mesto ubistva. Braća su u prvom ispitivanju sakrila od policije da su znali za ubistvo već samo da su pokojnog Draška zatekli mrtvog u hali.

- Porodica ne bi bila zadovoljena bilo kojom kaznom, jer nijedna kazna ne može da vrati Draška. Takođe, smatramo da je presuda skandalozna posebno u delu oslobođenja krivične odgovornosti za delo koje je okrivljenom Marku Mladenoviću stavljeno na teret, a to je krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao nacin za koje je Krivicnim zakonikom predviđena kazna doživotnog zatvora kao i da je kazna koja je izrečena Nikoli s obzirom na okolnosti slučaja mala - saopšteno je ranije iz porodice Ranđelović.

Nikola je duže vreme bio zaposlen kod Draška kao radnik, a Marko, kako je rekao na sudu, tek mesec ili dva dana.

Kurir.rs/ M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track