NA ZVICEROVOM SPISKU SMRTI JOŠ 6 OSOBA?! Navodno spremio milione evra za likvidacije, a za Vukotićevu glavu dao basnoslovnu sumu!
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

rat se nastavlja

NA ZVICEROVOM SPISKU SMRTI JOŠ 6 OSOBA?! Navodno spremio milione evra za likvidacije, a za Vukotićevu glavu dao basnoslovnu sumu!

Crna Hronika -

Odbegli šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer navodno je odvojio nekoliko miliona evra za likvidaciju ljudi iz suparničke, "škaljarske", grupe koje je stavio na svoju listu smrti, piše Srpski telegraf pozivajući se na izvore u bezbednosnim službama.

Na tom spisku, na kom je prvobitno bilo desetak imena, bio je i preksinoć ubijeni vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić, kao i njegovi saradnici Goran Vlaović (ubijen na Pagu 21. avgusta) i Minja Šaković (izrešetan u Budvi 17. juna). Prema nezvaničnim informacijama, za Vukotićevu glavu navodno je plaćeno čak 900.000 evra.

Maša Mišić, Jovan Vukotić, Jovan Jovica Vukotić
foto: Privatna Arhiva

Policajac koji je istraživao "kavčane" i "škaljarce", rekao je da operativne informacije njegovih kolega iz Turske s kojima se čuo ukazuju na to da je Vukotić lociran u Istanbulu preko kontakata koje je imao sa trudnom suprugom Mašom M. Plaćeni ubica na motoru pucao je u automobil u kom su bili Jovan, Maša i njihova maloletna ćerkica.

Vatromet u Crnoj Gori

Prema informacijama iz Crne Gore, ćerke pojedinih mafijaša iz "kavačkog klana" napravile su vatromet iznad mesta u kojima žive nakon što je potvrđena vest da je Vukotić ubijen. Navodno, snimke takvih slavlja neki su postavili i na društvene mreže.

Velja i Mare slavili u ćelijamaJovan Vukotić je bio osumnjičen da je pripremao ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tokom njihovog boravka u Crnoj Gori. Zbog toga i ne čude informacije da su Nevolja i Mesar u pritvoru burno proslavili vest da je Vukotić izrešetan u Turskoj.

- Turske kolege smatraju da je Maša, da bi ostvarila kontakt sa Jovanom, pokušala to da pokrije navodnim odmorom u Turskoj. Ipak, očigledno je to bio slab paravan s obzirom na to da su pripadnici suprotnog klana dobili informaciju da će tamo biti s njim - objašnjava sagovornik, ističući da to i nije čudno kad se zna da je Zvicer namenio navodno čak 900.000 evra za onog ko mu isporuči Vukotića na tacni, kako bi se to reklo.

Filip Korać
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Na Zvicerovom spisku smrti je sada ostalo šest osoba, koje bi želeo da budu uklonjene. Navodna meta broj jedan trenutno je Filip Korać, nekada najbliži saradnik Luke Bojovića, koji je već dugo trn u oko "kavčanima". Setimo se, uostalom, da su Velja Nevolja i Marko Miljković nekim od žrtava urezivali na leđima poruke poput "Korać pička" i onda to slali "škaljarcima" preko aplikacije Skaj. Korać je, s druge strane, izuzetno oprezan i maltene se i ne pojavljuje u javnosti nakon puštanja iz zatvora u Hrvatskoj.

Pucaju gde stignu

Na listi su navodno još i Igor Vukotić, rođeni brat Jovana Vukotića, pre svega, zbog mogućnosti da bi mogao da se osveti "kavčanima" za ubistvo brata i oca, kao i Miloš Nilović Runjo, koji je, pukom srećom, već izbegao jedan atentat.

Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović, kaže da kriminal ne poznaje granice, pa se ubistva događaju na raznim meridijanima.

- Ono što treba naglasiti jeste da su nakon objave rata organizovanom narko-kriminalu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića mnogi akteri uhapšeni, mnogi su nastradali u međusobnim obračunima, a neki su pobegli iz Srbije jer im Srbija više nije sigurna destinacija - navodi Bjegović.

Luka Bojović, neprikosnoveni vođa "škaljarskog klana" nedostupan je progoniteljima jer je u zatvoru u Španiji, odakle bi trebalo da bude pušten kroz dve godine.

ubistvo, Luka Bojović, 0153675850
foto: Profimedia

Posebno su dalje kako piše Srpski telegraf zanimljiva imena Davora Trajkovića (menjao ime nekoliko puta) iz Vranja, koji je, kako se priča, akter velike pljačke kokaina, zbog koje su i zaratili unutar dotad jedinstvenog klana, koji se pocepao na "kavčane" i "škaljarce", odnosno Veljko Banović Votka, čovek čiju je likvidaciju planirao Belivuk pre nego što je uhapšen.

Votka je izuzetno blizak Luki Bojoviću, a poslednji put je u javnosti viđen na sahrani Lukinog kuma Dragoslava Miloradovića Galeta, kada su ga telohranitelji kišobranima štitili od znatiželjnih pogleda.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track