SVEDOČILA OČAJNA MAJKA POGINULOG VUKAŠINA: Znali su da im sin vozi bez dozvole, zato krivim i porodicu
Foto: Kurir/Jelena Rafailović, Printscreen/Facebook

suđenje za saobraćajnu nesreću u rumenki

SVEDOČILA OČAJNA MAJKA POGINULOG VUKAŠINA: Znali su da im sin vozi bez dozvole, zato krivim i porodicu

Crna Hronika -

U nastavku suđenja Strahinji Stojanoviću (20) iz Rumenke, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Vukašin Stošić (17), a dvojica maloletnika P. D. (16) i N. M. (17) zadobili teške, odnosno lake povrede, danas je u Višem sudu u Novom Sadu svedočila Snežana Stošić, majka tragično nastradalog tinejdžera.

Ističući da optuženog i njegovu porodicu ne poznaje odranije, Snežana je sudskom veću kazala da je saznala da je Strahinja kola kupio od rođenog brata i da je njegova porodica znala da on vozi bez vozačke dozvole.

- Da se ovo njemu desilo kad je prvi put uzeo kola i vozio bez dozvole, ne bih ni reč rekla, međutim, on je vozio auto devet meseci i pre nego što se ovo dogodilo - izjavila je Vukašinova majka. - Tako da, za ovo što se desilo ne krivim samo njega, već i njegovu porodicu što su mu dozvolili da vozi bez vozačke.

Strahinja Stojanović
Strahinja Stojanovićfoto: Printscreen/Instagram, Printscreen/Facebook

Svedok, maloletni D. P. izjavio je da je pre nego što se popeo na put i onesvestio, pitao Stojanovića gde je Stošić, i da mu je ovaj odgovorio da ga traži.

Prema svedočenju Nikole Pešića, svi koji su se zatekli na mestu nesreće, tražili su Stošića, dok Nađa Palačković nije mogla da kaže koliko je vremena prošlo od momenta kada je ukazala da nema Vukašina, do trenutka kada je počela potraga za njim.

Stravična saobraćajna nesreća, za koju se tereti Strahinja Stošić, dogodila se u noći između 21. i 22. avgusta prošle godine, kada je automobil u kojem su se nalazila četvorica mladića sleteo u kanal Dunav-Tisa-Dunav kod Rumenke. Stošić je vozeći automobil iz pravca Kisača, na ulazu u Rumenku, izgubio kontrolu nad vozilom "folksvagen", skrenuo s puta, udario u saobraćajni znak, a zatim upao u kanal. Trojica mladića su uspela da isplivaju odmah, a telo četvrtog je u kanalu nađeno tek u nedelju, 22. avgusta, oko 11 časova.

Suđenje se nastavlja 17. novembra saslušanjem sudskih veštaka.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track