FILMSKI RASPLET! KIDNAPER MEHANIČARA SE NIJE TEK TAKO PREDAO, EKSIRAO JE ČAŠU, A ONDA... Evo kako su ga pregovarači "UBEDILI"!
Foto: Kurir

srećan kraj

FILMSKI RASPLET! KIDNAPER MEHANIČARA SE NIJE TEK TAKO PREDAO, EKSIRAO JE ČAŠU, A ONDA... Evo kako su ga pregovarači "UBEDILI"!

Crna Hronika -

Otmičar koji je kidnapovao vlasnika mehaničarske radnje nije "dobrovoljno" pristao da se preda, posle nekoliko sati drama na Karaburmi, gde je protivpravno držao vlasnika Slobana Trifunoviću.

Otetom Slobodanu otmičar Srđan nije bio strana osoba, zapravo, poznavali su se od ranije, i to duži vremenski period.

Slobodan Trifunović, taoc, automehaničar, karaburma
foto: Kurir

- Tog dana je došao ispred kafane da se druži i pije sa nama. Potpuno normalno se ponašao. Ali odjednom mu je kvrcnulo, uzeo je nož iz radionice i prislion ga sebi na stomak- rekao je vlasnik mehaničarske radnje i dodao:

- Kada sam video kako se stvari odvijaju, prišao sam mu i pokušao da ga sprečim. Tešio sam ga. Nudio sam mu da popije piće na moj račun kako bi se smirio i molio ga da spusti nož. Moji pokušaji da ga smirim su ga valjda još više razbesneli, pa je skočio na mene i prislionio mi nož na vrat. Pretio je da će me ubiti i oterao je sve radnike van radionice - navodi Trifunović.

Slobodan Trifunović, taoc, automehaničar, karaburma
foto: Kurir

Ubrzo je stigla i policija.

- Kada je ugledao policajce još više se razbesneo. Mislio sam da mi je stvarno došao kraj. Policija je pokušala da ga urazmi, ali nije popuštao. Pristigao je i pregovarački tim. Kada ih je ugledao počeo je sa raznim prohtevima, tražio je da mu dovedu ženu, sestru, oca, porodicu- rekao je namučeni Boban i dodao:

- Žena iz pregovaračkog tima mi je dala vodu, ali kad sam popio gutljaj osetio sam da to nije obična voda, a zatim sam uzeo čašu i sipao vodu i dao mu, iako mi je sve vreme nož, a i skalper bio pod vratom. Popio je vodu i kroz nekih pola sata osetio sam da mu pada ruka i da gubi koncentraciju - rekao je za Kurir taoc.

Slobodan Trifunović, taoc, automehaničar, karaburma
foto: Kurir

Kako je vreme prolazilo, otmičaru je padala koncentracija, ali nož je i dalje bio u njegovim rukama. Za to vreme vlasnik servisa koji je bio u nemilosti otmičara nije više mogao da izdrži pa je čak u jednom trenutku rekao da završi sa njim.

- Kako je vreme prolazilo njemu je koncentracija padala, a nož je bio tu. Nisam više mogao da izdržim, rekao sam mu da me ne muči i da završi sa mnom. Kada je video da sam se pomirio sa sudbinom, tražio je cigaretu koju je popušio i bacio nož. Sam se predao i tako se okončalo sve - rekao je Boban.

Pričali smo i sa komšijama koji kažu da je otmičar preke naravi i da je poznato da se stalno svađa sa ženom.

- Srđan je stalan u ovom kraju, ima troje dece i ženu sa kojom se stalno svađa. Dosta pije i pravi probleme. Priča se i da konzumira psihoaktivne supstance- ispričale komšije.

Kurir.rs / B. Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja