VIOLETA OSTAJE U PRITVORU: Negira da je iz auto kuće u kojoj je radila izvukla više od 24 miliona dinara, Bojan priznao krivicu
Foto: Shutterstock

pronevera i pranje novca

VIOLETA OSTAJE U PRITVORU: Negira da je iz auto kuće u kojoj je radila izvukla više od 24 miliona dinara, Bojan priznao krivicu

Crna Hronika -

U Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušani Violeta M. (51) i njen kum Bojan Đ. (40) zbog sumnje da su proneverom i pranjem novca oštetili jednu auto kuću u Beogradu.

Violeta M. se tereti za krivično delo pronevera u obavlјanju privredne delatnosti, a Bojan Đ. za krivično delo pranje novca.

Bojan je na saslušanju delimično priznao izvršenje krivičnog dela i njemu je ukinuto zadržavanje. Violeta je negirala krivicu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da odredi pritvor prema Violeti M. zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticala na svedoke.

Violeta M. je, kako se sumnja, od 2015. do 2020. godine, dok je radila u auto kući, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u više navrata bez osnova vršila prenos novca sa računa auto kuće na svoje lične tekuće račune, na račun privrednog društva „Dannet KD System“ doo Beograd čije je odgovorno lice Bojan Đ, kao i na tekuće račune tri preduzetnika kod kojih je jedan deo novca podizala u gotovini, a drugi deo prebacivala na svoj lični račun.

Kako bi prikrila da novac prebacuje sebi u izvodima o izvršenim plaćanjima Violeta M. je, kako se sumnja, lažno prikazivala da novac uplaćuje pravnim licima i ustanovama sa kojima je auto kuća u kojoj je radila imala poslovnu saradnju.

Sumnja se da je na taj način proneverila novac koji joj je poveren u radu u iznosu od 24.755.328 dinara.

Bojan Đ. je tekući račun privrednog društva „Dannet KD System“ doo Beograd, učinio dostupnim i omogućio osumnjičenoj da na taj račun protivpravno uplati 9.404.208 dinara sa računa auto kuće, iako navedene firme nisu imale poslovnu saradnju.

Potom je, kako se sumnja, deo novca podigao u gotovini i predao V.M. dok je ostatak bez osnova preneo na njen lični račun, pri čemu je u oba slučaja za sebe zadržavao 10 odsto od uplaćenog iznosa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track