BILI SU SKLADNA PORODICA, ZLO NISMO NI SLUTILI: Otac Srbina koji je počinio horor u Švajcarskoj grca u suzama! NIJE BIO NA SAHRANI
Foto: Printscreen Facebook, Shutterstock, Ilustracija

porodica progovorila za kurir

BILI SU SKLADNA PORODICA, ZLO NISMO NI SLUTILI: Otac Srbina koji je počinio horor u Švajcarskoj grca u suzama! NIJE BIO NA SAHRANI

Crna Hronika -

Otac Slobodana Strainovića (57), Srbina koji je u Švajcarskoj ubio svoju suprugu Slavicu Strainović (54) i teško ranio svog zeta Dalibora D. (36), a potom presudio sebi, ispričao je za Kurir da niko nije ni slutio da će doći do tragedije.

- Ovakvo zlo niko od nas nije mogao ni da sanja - pričanam nesrećni čovek, koji sa suprugom živi u selu kod Ćuprije. Kako dodaje, on i supruga nisu bili na sahrani svom sinu i ubijenoj snaju, jer su njih dvoje pokopani u Švajcarskoj.

Podsetimo, stravičan zločin dogodio se 8. septembra u Cirihu u porodičnoj kući Strainovića.

Izvršio zločin
Izvršio zločinfoto: Printscreen Facebook

- Moj sin i snaha su sahranjeni, a zet je izašao iz bolnice. Nama ne pada na pamet šta se dogodilo i zašto je Slobodan pucao. Oni su bili jedna divna i skladna porodica, nikada se pred nama nisu pokoškali ni posvađali. Jadna naša deca - rekao je Slobodanov otac, gcajući u suzama.

Pre oca, javila se i majka Srbina, koja nije imala snage da priča za medije, ali je kroz suze potvrdila da je u pitanju njen sin. Samo je izustila: "To su moja deca".

Vriska i galama

Kako su za Švajcarske medije isporičale komšije svemu je prethodila svađa.

- Oko 21 sat začuli smo vrisku i galamu, a potom se čulo i nekoliko pucnjeva. U tom momentu nismo ni znali šta se događa, ali sigurno je bilo četiri ili pet hitaca iz vatrenog oružja, a ubrzo je stigla i policija - ispričale su komšije za Blik.

Kako je objasnio izvor iz istrage, Slobodan je prvo ubio suprugu.

Zet teško ranjen, ćerka gledala užas
Zet teško ranjen, ćerka gledala užasfoto: Printscreen Facebook

- Ispostavilo se da je Slobodan prvo ubio svoju ženu, a potom ranio muža njihove ćerke. Kada je shvatio šta je uradio, pucao je u sebe. Hitna pomoć je odmah došla i prevezla dvojicu ranjenih u bolnicu, ali je stariji muškarac preminuo, dok je mlađi morao odmah na operaciju - rekao je izvor švajcarskih medija.

Kako je jedna od Slobodanovih ćerki rekla za švajcarske medije, kobnog dana ništa nije ukazivalo na tragediju.

Ostali bez najmilijih

- Svi smo bili kod kuće, provodili smo vreme zajedno. Nešto se dogodilo, ne mogu to da objasnim, moj otac kao da je izgubio razum, a mi smo ostali bez najmilijih. Sva sreća pa je zet uspeo da izvuče sestru i decu na bezbedno, a posle toga se sakrio - ispričala je ćerka, koja je i očevidac porodične tragedije.

Kurir.rs/J. I. - J. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track