KRVAVO KRAGUJEVAČKO PODZEMLJE: Ubio MMA borca usred kafića i sve priznao, ali niko mu ne veruje, evo i zašto (VIDEO)
Aleksa Miloradović i Radoš Joksimović, Foto: Privatna Arhiva

na današnji dan pre 4 godine

KRVAVO KRAGUJEVAČKO PODZEMLJE: Ubio MMA borca usred kafića i sve priznao, ali niko mu ne veruje, evo i zašto (VIDEO)

Crna Hronika -

MMA borac Radoš Joksimović (29) ubijen je pre tačno četiri godine dok je sedeo sa prijateljima za stolom u jednom kragujevačkom restoranu.

Ubica je došao motorom, a zatim sa kacigom na glavi ušetao u baštu restorana u kojoj je sedeo Radoš. Joksimović je primetio da se napadač približava, pa je skočio, prevrnuo sto i zgrabio pepepljaru u momentu kada je odjeknuo pucanj. To mu nije pomoglo, pa je pogođen u grudi i pao je na pod. Odmah su mu pritrčali konobari. Kako su svedočili očevici, iz usta mu je tekla krv. Hitna pomoć ga je u teškom stanju prevezla u bolnicu, gde je ubrzo preminuo.

To je bio drugi napad na njega, jer je on i 2016. godine ranjen u obračunu u centru Kragujevca.

"Zbog povreda koje je tada zadobio prestao je da se bavi sportom. Radio je kao obezbeđenje", pričao je naš izvor.

Radoš Joksimović
Radoš Joksimovićfoto: Privatna Arhiva

Aleksa Miloradović Leka, u to vreme 21-godišnjak, uhapšen je iste noći, a kasnije je osuđen na 16 godina zatvora zbog ovog ubistva.

On je na saslušanju potvrdio da je uveče ispalio hitac iz vatrenog oružja u mladića koji se nalazio na terasi jednog ugostiteljskog objekta. Na saslušanju posle hapšenja, Miloradović je priznao delo i pokazao prepravljeni pištolj kalibra devet milimetara, skuter i kacigu.

Kako je priznao, prišao je Joksimoviću, koji je sedeo sa još četvoricom gostiju za istim stolom i iz ručno prepravljenog pištolja kalibra devet milimetra pucao mu u grudi. Pokušao je još jednom da puca, ali mu se metak zaglavio u cevi. Zatim je seo na motor i pobegao sa lica mesta.

Miloradović je kao motiv ubistva naveo osvetu. Rekao je da ga je nekoliko meseci ranije MMA borac pretukao i da je on hteo da ga "zaplaši". Branio se rečima da "nije imao nameru da ga ubije", već samo da se Joksimoviću osveti za batine koje je dobio.

Miloradović je, inače, policiji odranije bio poznat zbog razbojništava, nasilničkog ponašanja i po krivičnim delima koja su vezana sa trgovinu narkoticima.

"Kad bi se tako ubijalo"

Uprkos tome što je Miloradović priznao ubistvo i policiji predao pištolj kojim ga je počinio, i dalje se tragalo za motivom. Ni izjava "da nije hteo da ubije Joksimovića, već da ga zaplaši", nije otklonila sumnju Radoševih prijatelja da je likvidacija naručena. Razloga za to ima mnogo, ali ključna je činjenica da su u Joksimovićevom telefonu posle ubistva pronađene poruke.

U tim porukama mu jedan od njegovih prijatelja savetuje "da se pripazi i da ima informacije da mu određene kriminalne grupe spremaju likvidaciju tako što će angažovati nekog od narkomanskih zavisnika koji su pod njihovom kontrolom". Radoš mu je odgovorio "Kad bi se tako ubijalo"...

Radoševi prijatelji i danas smatraju da je ubistvo inspirisala jedna kriminalna grupa u naselju Aerodrom, na čije pripadnike je pucano u dva navrata posle njegovog ubistva.

Ubijeni Joksimović je poznat kao jedan od "žestokih momaka" iz Kragujevca, koji je radio kao obezbeđenje u gradskim kafićima i klubovima. Dve godine pre nego što je ubijen ranjen je u noge u centru grada kada ga je u njega pucao J. M. zbog neraščišćenih odnosa dve grupe momaka iz kragujevačkih naselja Sunčev breg i Pivara.

Kurir.rs/24 sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track