02:46

CRNA GORA POLAŽE PUNO PRAVO NA ŽUTOG! Ninić za Kurir TV: Turska IMA OBAVEZU DA GA ISPORUČI , kao što smo mi to dužni njima

otvoreno

CRNA GORA POLAŽE PUNO PRAVO NA ŽUTOG! Ninić za Kurir TV: Turska IMA OBAVEZU DA GA ISPORUČI, kao što smo mi to dužni njima

Crna Hronika -

Radoje Živković Žuti je uhapšen zbog ubistva narko-bosa Jovana Vukotića u Istanbulu a veruje se da je mozak svih likvidacija iza kojih stoji kavački klan u Atini, na Krfu, na Pagu, u Crnoj Gori.

Advokat Ivan Ninić smatra da Crna Gora polaže puno pravo na Žutog koji je uhapšen u Turskoj.

- Međuarodni sporazumi i dogovori koji se zaključuju između država već regulišu ovu situaciju. Znači situaciju gde će se suditi državlhjaninu vaše zemlje pod uslovima koje su određeni tim sporazumom. Kao što smo mi dužni da isporučimo turske državljane ako bi izvršili krivično delo ovde. Tako i Turska ima obavezu da isporuči nama ili Crnoj Gori izruči naše državljanje pod uslovom da imaju fer suđenje u državi iz koje dolaze - rekao je Ninić.

Ivan Ninic
foto: Kurir Televizija

Osim Živkovića uhapšen je i Zdravko Perunović kao i još 10 osoba čiji identitet nije saopšten. Pojedinačna uloga svakog od njih kao i da li su među uhapšenima direktni izvršioci koji su s motora u pokretu pucali na automobil u kojem je bio Jovan Vukotić sa Bjelopoljcem E.K., trudnom suprugom i ćerkicom još uvek se utvrđuje.

Radoje Živković, Radoje Živković Žuti, Alan Kožar, Jovan Vukotić, Damir Hodžić
foto: MUP RS

Medju uhapšenima sumnja se da ima u srpskih i turskih državaljana. Kod njih su pronađena dva pištolja, 11 različitih falsifikovanih dokumenata, pa je provera svih uhapšenih i dalje u toku.

U svim likvidacijama sumnja se da je Žuti učestvovao sa pripadnicima klana Veljka Belivuka.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:39

JOVAN VUKOTIĆ TREBALO DA BUDE SVEDOK SARADNIK Marković: Ovako su iskoristili suprugu da bi ga LIKVIDIRALI! Pomenut i Abazović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track