02:53

STRAŽARI GA VIŠE PUTA HVATALI DA MASTURBIRA U ZATVORU! Šok saznanje o serisjkom silovatelju koji je nedavno pušten na slobodu

jezivo

POLICAJAC KOJI JE HAPSIO SILOVATELJA OTKRIO JEZIVE DETALJE: Svakog dana je u ćeliji gnusnim radnjama ŠOKIRAO STRAŽARE

Crna Hronika -

Vest da je višestruki silovatelj povratnik i pljačkaš Igor M. na slobodi izazvala je brojne polemike u javnosti.

Novinar Vulašin Katić proveravao je u Centralnom dnevniku ima li razloga za strah, kao i da li postoji mogućnost resocijalizacije ovakvih osoba ili je u pitanju samo mrtvo slovo na papiru?

Prema statističkim podacima, više od 70 odsto silovatelja su povratnici, a i psihijatri se slažu da je u pitanju bolest koju je teško izlečiti.

Igor Milošević (44), samo je jedan od takvih primera, koji je za seksualne napade prvi put osuđen sa svega 14 godina, otkada je prestup uprkos hapšenjima i kaznama ponovio u nekoliko navrata.

- Samo je pitanje dana kada će on ponoviti krivično delo jer ovih dana ja sam imao i kontakte sa nekim ljudima koji rade u zatvorskoj službi i ono što ću izjaviti jeste da je on tokom odsluženja zatvorske kazne njega su više puta u toku dana u zatvoru stražari hvatali da masturbira - kaže Vladan Savić, bivši pripadnik Državne bezbednosti.

- Ono što je po meni trebalo uvesti u zakon jeste da takva lica prilikom puštanja na slobodu moraju imati nanogicu. Ako krene da skine nanogicu, lako se locira gpsom i taj kvart se blokira i patrola ga liši slobode - dodaje Savić.

Građane Srbije neprijatno je iznenadila ova vest.

- Jako je strašno, strahujem za sve žene koje bi mogle da dođu u takvu situaciju - kaže jedan od anketiranih građana.

Države poput Češke i Rusije tražile su da se kao kazna za takve prestupnikeda u pravni sistem uvede kastracija.

Pravnik Nemanja Todorović smatra pak da u našem pravosuđu nema potrebe za reformama kada je reč o ovom krivičnom delu.

- Smatram da su kazne adekvatne onako kako su predviđene zakonom. Poenta priče jeste u prevenciji, da do takvih dela ne dolazi, a ne da se kažnjavaju, nije stvar u kazni, stvar je da se takva dela ne dese - smatra advokat Todorović.

Za silovatelje nema mesta na slobodi kažu pojedini psihoterapeuti.

- Čak 50 posto povratnika je učinilo isto ono, dakle opet su silovali što je pokazalo da program nije uspešan i da sa povratnicima ti tretmani nisu efikasni. Po mom mišljenju trebalo bi primeiti zakone poput onih u Americi. Onaj koji siluje obično dobije doživotnu robiju iz ratloga što se smatra da žrtva ima doživotne posledice zbog toga što je doživela - kaže psihoterapeut Biljana Ćulafić.

Inače, za krivično delo silovanja u našoj zemlji predviđena je zatvorska kazna od dve do 15 godina, a za seksualno zlostavljanje maloletnika doživotna robija, koja je prvi put izrečena u januaru 2021. godine Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao "Malčanski berberin".

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track