07:31

DŽONIĆEV SIN GLAVNA PREKRETNICA ZA PODIZANJE OPTUŽNICE: Godinu dana od surovog ubistva porodice Đokić i dalje nema okrivljenog

i dalje ne znamo ko je kriv

DŽONIĆEV SIN GLAVNA PREKRETNICA ZA PODIZANJE OPTUŽNICE: Godinu dana od surovog ubistva porodice Đokić i dalje nema okrivljenog

Crna Hronika -

Jedan od najmonstruoznijih zločina u niškom kraju dogodio se na današnji dan pre tačno godinu dana kada su brutalno likvidirani vlasnik menjačnice Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidiija.

Ko je kriv za ubistvo porodice Đokić i dalje ne znamo.

12:48 - Mladen Radulović

- Ostaje pitanje da li je Džonić sve to sam isplanirao ili je imao nekog saučensika. Izvesno je da je Stefan imao neka saznanja šta je Goran Džonić planirao ovaj monstruozni zločin - kaže Radulović.

specijal o ubistvu porodice Đokić
foto: Kurir televizija

Izvesno je da je Džonić imao ogromnu količinu mržnje prema porodici Đokić, s obzirom na to koliko je dugo pripremao svirepo ubistvo, ističe Radulović.

Advokat Gorana Džonića za Kurir televiziju

Biljana Pešić, advokatica Gorana Džonića koja je dodeljena po službenoj dužnosti, rekla je za Kurir televiziju da se neće oglašavati dok optužnica ne bude podignuta

12:36 - Mladen Magdalenić, advokat braće Jojke

- Nije im bilo lako da budu u zatvoru, teško je bilo objasniti svima šta oni traže četiri meseca u zatvoru kada nemaju nikakve veze sa zločinom. Oni nemaju nikakvu zabranu kretanja, ali formalno istraga i dalje traje. Čeka se da se optužnica potvrdi - kaže advokat Magdalenić.

specijačl
foto: Kurir televizija

- Problem tužilaštvu je uloga Stefana Džonića. Što se tiče Gorana Džonića, čim se podigne optužnica postupak će brzo biti gotov - kaže Magdalenić.

12:22 - Žarko Popović

- U istrazi se mogu naći samo novi tragovi. Mislim da ima dovoljno dokaza protiv Džonića da može da se osudi. Pronađeni su autentični dokazi, a i priznanje da je Đokiću dugovao pare i da je jedini način bio da se oslobodi tog duga bio je da ga ubije. Sin može u najgorem slučaju da odgovara za pomoć. On je dečko u vojsci, neka zovnu starešinu njegovog da vide gde je bio. Neka se pozove ogovorno lice i problem bi bio rešen - kaže Popović.

specijačl
foto: Kurir televizija

On je njih namamio tamo gde idu na pecanje. Mučenik je dobio metak u potiljak, a žene su dobije jedna u glavu i grudi, monstruoznost je velika.

- Pripremao je danima, pokojinik se prema njemu odnosio bahato. Stefan Džonić, ako se dokaže da je kriv, može dobiti 10 do 15 godina zatvora - ističe Popović.

Braća Jojke imaju ozbiljan dosije i u Interpolu, istakao je Popović.

Reporter iz Moravca

- Ovde su Goran Đokić i Goran Džonić odrasli zajedno. Majka nije želela ni vrata da nam otvori, a komšije nisu želele pred kamere. U Moravcu je tuga i neverica i dalje, a sve čudi to što je prvoosumnjičeni upravo Džonič - kaže novinarka Milena Antić.

U Nišu se čeka potvrđivanje optužnice, koji je dva puta vraćan i tražila se dopuna istrage.

- Problem je to što Džonić sve vreme menja svoje iskaze. Priča se da je Džonić uzeo i mnogo više novca nego što je pronađeno, a kao motiv ubistva ističe se koristoljublje - kaže Antić.

Stefan Džonić je i dalje u pritvoru, a čeka se potvrđivanje optužnice.

Advokat Miroslav Ristić istakao je da je optužnica praktično spremna.

specijačl
foto: Kurir televizija

Tačno godinu dana se navršava od nestavnka i svirepog ubistva porodice Đokić. Znamo sve detalje, kako su ubijeni, zbog čega, ali, kraj suđenja se ne nazire. Zašto ovaj slučaj traje godinu dana, postoje li svi dokazi i šta se još čeka za podizanje optužnice?

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track