ŠTA SE SVE DEŠAVALO NA SUĐENJU BELIVUKU: Udovica aplaudirala svedoku saradniku, optuženi mu slao poljupce DANAS NASTAVAK
Foto: Zorana Jevtić

specijalni sud

ŠTA SE SVE DEŠAVALO NA SUĐENJU BELIVUKU: Udovica aplaudirala svedoku saradniku, optuženi mu slao poljupce DANAS NASTAVAK

Crna Hronika -

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava nastavlja se danas pred Specijalnim sudom. Postupak i dalje nije otvoren za javnost, jer je u toku pripremno ročište na kom tužilaštvo i odbrana predlažu koje dokaze traže da se izvedu tokom suđenja.

- Tokom jučerašnjeg suđenja pročitana je optužnica koja se odnosi na ubistva Nikole Mitića i Gorana MIhajlovića. Takođe, optuženi su se kratko izjasnili samo o krivici, dok će i detaljnu odbranu moći da iznesu kada suđenje počne - objašnjava sagovornik Kurira.

On dodaje da je moguće da optuženi i danas ili na narednom suđenju dobiju reč, jer i oni imaju pravo da iznesu dokaze.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, govornica
foto: Privatna Arhiva

- Belivuk i Miljković koriste sva prava koja po zakonu imaju. Uvek imaju šta da kažu ili predlože. Jučerašnje suđenje obeležila je kratka polemika sudije i Belivuka o načinu na koji ga je sudija pitala da li priznaje krivicu, ali je prisutnima naročito skrenuo pažnju njegov smeh za sudskom govornicom - otkriva naš sagovornik.

Nasmejan za sudskom govornicom bio je i njegov najbliži saradnik Marko Miljković.

- Optuženi sede u takozvanom boksu za optužene, odvojeni su zaštitnim stakom od ostatka sudnice, u kom sede oštećeni, advokati, tužioci kao i trojica svedoka saradnika, Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić - pojašnjava naš sagovornik kako izgleda raspored u sudnici.

Optuženi "u boksu" nisu sami, već uz njih sede zatvorski stražari koji ih i dovode u sudnicu.

Jelena Veličković
Jelena Veličkovićfoto: Zorana Jevtić

- Kada izlaze za govornicu, odnosno ulaze u deo sudnice u kom sede ostali, stražari ulaze sa njima. Interesantno je i da bivši pripadnici klana koji su sklopili sporazum sa tužilaštvom i odlučili sve da priznaju u zamenu za blaže kazne, sede iza porodica ubijenih. Juče, kada je svedok saradnik Srđan Lalić izašao za govornicu, udovica Gorana Veličkovića mu je aplaudirala - kaže naš sagovornik i dodaje:

Miloš Budimir
foto: Printskrin/Instagram

- Očito je da svedoci saradnici skreću najveću pažnju svima u sudnici. Optuženi Miloš Budimir je čak uz psovku poslao i poljubac bivšim pajtosima koji su učestvovali u zločinima grupe a onda rešili da svedoče - dodaje naš sagovornik.

Kurir.rs

Bonus video:

03:14

BELIVUK I MILJKOVIĆ POKUŠAVAJU DA NAPRAVE OD SEBE ŽRTVU! Prof. dr Antonović o navodima da su im podmetnuti tragovi: To je NEMOGUĆE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track