Što nam ubi unuku, crni Petre!

Sine, zašto nas zavi u crno

Što nam ubi unuku, crni Petre!

Crna Hronika -
Sve nam je pusto, nema više naše Sanele i njenog glasa! Ništa više nije bitno, kaže Petar Balan (80), čiji je sin Petar (57) ubio ćerku Sanelu (28) i suprugu Maricu (49), pa sebe

VRŠAC - Tuga i očaj...Zavio nas je u crno! Kuća nam je prazna! Što nam ubi unuku, crni Petre! Što nas zavi u crno? Što nam svima upropasti živote! Sve nam je pusto, nema više naše Sanele i njenog glasa! Ništa više nije bitno!Ovako je za Kurir započeo ispovest Petar Balan (80), čiji je sin Petar (57) u petak oko 16 sati u porodičnoj kući u selu Ritiševo hicima iz pištolja ubio ćerku Sanelu (28) i suprugu Maricu (49), a potom izvršio samoubistvo.- Iako je u poslednje vreme bilo nesporazuma i patnje zbog nemaštine, jer Petar nije radio, nikome nije palo na pamet da može doći do ovakve tragedije - kroz suze priča Petar.Kobnog dana, kaže on, Sanela je bila u Vršcu. Kad se vratila kući, svi su seli za sto da ručaju.- Tada su se posvađali. Petar je napao moju unuku i snaju... Krenuo je da bije Maricu, ali se smirio i otišao u sobu - priseća se stravičnih detalja Petar, ne otkrivajući oko čega su se posvađali.Svi su mislili da je izašao da bi se smirio i nastavili su ručak.- Petar je besno uleteo s pištoljem. Pucao je prvo u Sanelu, pa onda u Maricu - kaže Petar.Nesrećni starac je odmah pozvao policiju. Kad je patrola prišla kući, Petar je izvršio samoubistvo.- Nije mi žao što se ubio, ali me srce boli što mi ubi nevino dete! Oduzeo je život svojoj jedinici! Kad sam video Sanelino i snajkino telo, umalo se nisam onesvestio. Krvi je bilo na sve strane, ništa nismo mogli da učinimo... Moja žena Jeva i ja kukali smo nad njihovim telima. Od tada oka nisam sklopio, ne mogu da jedem i ne želim da živim - očajan je Petar.

U ovoj kući se dogodila tragedija
U ovoj kući se dogodila tragedija

Ubica: Petar Balan
Ubica: Petar Balan

Marica Balan
Marica Balan

Marica uvek nasmejana

Susedi kažu da je Sanelina majka Marica radila kao pomoćni radnik u vešeraju u bolnici u Vršcu i da je od svoje plate izdržavala celu porodicu.- Bila je vedrog duha, dobra i vredna domaćica. Stalno je bila nasmejana, a ko zna šta je trpela od muža. Strašno je što je ovako tragično nastradala - kažu komšije.

Sanela Balan
Sanela Balan

Devojka za primer

- Sanela je bila devojka za primer. Nije skitala, bila je vredna i privržena kući i porodici. Nadala se da će uskoro dobiti posao, jer je završila ekonomski fakultet, ali eto šta je snađe - pričaju komšije porodice Balan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track