DOVEZAO BRATA I DECU ISPRED KUĆE NA DUŠANOVCU, PA IZREŠETAN SA 29 METAKA: Zorina korona odložila suđenje Ivanovu i Veskoviću
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

DOVEZAO BRATA I DECU ISPRED KUĆE NA DUŠANOVCU, PA IZREŠETAN SA 29 METAKA: Zorina korona odložila suđenje Ivanovu i Veskoviću

Crna Hronika -

Suđenje Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću Priki, koji su optuženi da su u martu 2018. na Dušanovcu ubili Blaža Đurovića odloženo je danas jer je advokat Zora Dobričanin Nikodijević sudu dostavila dopis u kojem svoj izostanak pravda bolešću, odnosno koronom.

Sledeće suđenje zakazano je za 24. oktobar.

Inače, pretres se i dalje odvija u zgradi Specijalnog suda iz bezbednosnih razloga. Na sledećem suđenju trebalo bi svoj nalaz i mišljenje da iznese stručni saradnik odbrane, a vezano za DNK materijal koji povezuje optužene sa Đurovićevim ubistvom.

I Ivanov i Vesković nalaze se u pritvoru, od hapšenja 2018. i obojica negiraju delo koje im se stavlja na teret.

Oni su optuženi da su Đurovića ubili iz automobila i to iz automatske puške sa 29 projektila, a zatim zapalili njegov automobil. Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće svog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22 na Dušanovcu u Beogradu, nakon što je dovezao njega i decu.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track