ČAST JE BILA IMATI TE ZA BRATA: 7 godina od ubistva mladog Kićuna, zadesila ga očeva sudbina, obojica su OVAKO likvidirani (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7, Printscreen/Novosti

pomen dao vođa vojvođanskog klana

ČAST JE BILA IMATI TE ZA BRATA: 7 godina od ubistva mladog Kićuna, zadesila ga očeva sudbina, obojica su OVAKO likvidirani (VIDEO)

Crna Hronika -

Filip Vilotijević zvani Kićun (25) iz Novog Sada ubijen je u Subotici 4. oktobra 2015. godine uveče oko 23 sata.

Danas je u štampi objavljen pomen sa sledećim rečima:

"Sedam godina je od smrti. Čast je bila imati te za brata. Večna ti slava".

Potpisnik je Alen Kurina, koji važi za vođu jednog od najjačih kriminalnih klanova u Vojvodini.

umrilica, čitulja, Filip Vilotijević Kićun
foto: Printscreen/Novosti

Filip je bio sin Kićuna Vilotijevića koji je 1999. godine izrešetan u ulici Narodnog fronta u Novom Sadu. Od oca je "preuzeo" nadimak. Ubistvo starijeg Vilotijevića se smatra najspektakularnijom mafijaškom likvidacijom u tom gradu. Tata Kićun je važio za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu.

Mlađi Kićun je ubijen na Paliću, kod Subotice, u sačekuši kada je više napadača iz automobila u pokretu ispalilo kišu metaka na auto u kojem je Filip bio sa A.K. iz Subotice, koji je samo ranjen, dok je Kićun na mestu ostao mrtav. Ubistvo se dogodilo na području Aleksandrovih salaša.

Kićun Vilotijević
Kićun Vilotijevićfoto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

Protiv Filipa Vilotijevića policija je od 2006. podnosila nekoliko prijava za najteža krivična dela, ali ni za jedno nije osuđen. Sve istrage vođene protiv Vilotijevića u godinama pre smrti misteriozno su prekidane.

Za Filipom Vilotijevićem policija je raspisivala potragu, jer je, pored Vukašina Cmiljanića, bio osumnjičen i za učestvovanje u pucnjavi u kafeu "Džast vanila" na beogradskoj Adi Ciganliji, u kojoj je ubijena Tamara Radulović (29), u maju 2013. godine.

Dvojica osumnjičenih za ubistvo Tamare uhapšeni su na administrativnom prelazu Merdare. Posle ubistva na Adi Ciganliji, oni su pobegli na Kosovo i Metohiju s lažnim dokumentima i navodno im je u skrivanju pomagao Liridon Keljmendi, sin narko-bosa Nasera Keljmendija. Vilotijević je osuđen na dve godine i šest meseci zbog izazivanja opšte opasnosti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja