DOSTA JE KRVI! DVE PORODICE RATUJU ZBOG ŠUME: Plašim se odmazde i krvne osvete, neka to prestane! JEDAN ŽIVOT VEĆ UGAŠEN!
Foto: Privatna arhiva

apel tutinca

DOSTA JE KRVI! DVE PORODICE RATUJU ZBOG ŠUME: Plašim se odmazde i krvne osvete, neka to prestane! JEDAN ŽIVOT VEĆ UGAŠEN!

Crna Hronika -

Porodice Pepić i Mušina iz Tutina već tri godine vode rat zbog svađe oko šume, a njihov sukob kulminirao je ubistvom mladića iz porodice Pepić, zbog čega porodica Mušina

Dve porodice iz Tutina (Pepić i Mušina) već tri godine vode rat zbog svađe oko šume, a njihov sukob kulminirao je ubistvom jednog mladića iz porodice Pepić 10. jula ove godine.

Nažalost, prema rečima Refeta Mušine, člana jedne od zavađenih porodica, kraj njihovog problema se ne nazire, a do njega su došle priče i o krvnoj osveti.

- Plašim se odmazde i krvne osvete! Želim da to prestane, živimo u 21. veku i suludo je da nastavljamo sukob, koji je odneo jedan život. Hoću da zakopamo ratne sekire - priča za Kurir Refet Mušina iz Tutina, čija su braća od strica Fadilj i Hasib Mušina osumnjičeni za teško ubistvo Sameda Pepića, s kojim su se potukli 10. jula u selu Drage. Tuča koja se završila kobno dogodila se nakon sahrane jednog rođaka porodice Mušina.

Tutin, krvna osveta, Rafet Mušina
foto: Privatna Arhiva

Hoće mir

Rafet kaže da ne zna na koji način da stane na put osveti, a jedini cilj mu je da obe porodice u miru nastave svoje živote.

- Nesrećan slučaj dogodio se drugog dana Bajrama, kad smo išli da sahranimo strica, i tada su nas braća Pepić sačekala sa štanglama i palicama. Niko od nas se nije nadao napadu, ali dogodila se tuča i, nažalost, jedan život je ugašen - objašnjava Refet i naglašava da to nikako nije trebalo da se dogodi.

On kaže da problem među porodicama datira iz 2019. godine.

- Sukob je nastao oko šume, jer moja porodica poseduje 10 hektara šume, od koje živimo i imamo pilanu, ali šuma spada pod pokroviteljstvo „Srbijašuma“, gde je čuvar Aldin Pepić, brat pokojnog Sameda Pepića - priča on i nastavlja da se te 2019. potukao s Denisom Pepićem, rođenim bratom ubijenog Sameda.

- U tuči sam mu slomio vilicu, a on je meni iščašio rame. Dobio sam šest meseci kućnog zatvora s nanogicom, kao i novčanu kaznu, dok Denisov predmet i dalje stoji u fioci - tvrdi naš sagovornik.

Tutin, krvna osveta
foto: Privatna arhiva

Smiriti strasti

Mušina kaže da su se posle tog događaja braća iz dve porodice nekoliko puta „kačila“ i tukla, kao i da je policija svaki put intervenisala. Kako dodaje, misli da je sada došlo vreme da se strasti konačno smire.

- Brinem za bezbednost svoje porodice, uskoro ću postati otac i ne želim da se nastavlja sa ovim sukobom. Takođe, ukoliko bi se Aldin Pepić, koji je čuvar u našoj šumi, premestio na drugu lokaciju, to bi verovatno pomoglo, jer ovako smo u svakodnevnom kontaktu, a netrpeljivost je prisutna i lako opet može doći do nekog nemilog događaja. Smatram da je tako bezbednije i za jedne i za druge. Ne želim dalje sukobe, a to sam i pokazao, jer sam se nekoliko puta obraćao nadležnim institucijama, ali pozitivan odgovor nisam dobio - kaže Mušina.

Tutin, krvna osveta
foto: Privatna arhiva

Zapaljen mu traktor

Sagovornik navodi i da je nakon smrti Samida Pepića dobijao razne indirektne pretnje od porodice Pepić.

- Nakon ubistva zapaljen mi je traktor koji se nalazio u šumi. Zatim smo čuli i da nam porodica Pepić poručuje da kad iz zatvora izađe Sanel Pepić, drugi brat ubijenog Sameda, koji je na robiji zbog nečeg drugog, sledi krvoproliće. Naime, rečeno nam je „da ćemo videti šta će biti s nama kad se on nađe na slobodi“ - kaže Refet i dodaje da bi Sanel s robije trebalo da izađe oko Nove godine.

Snimak kobne tuče

Krvava glava i metalna štangla

Rafet Mušina, tuča, Tutin, Samed Pepić
foto: Printscreen

Refet Mušina dostavio nam je i snimak tuče iz 10. jula u kojoj je nastradao Samed Pepić. Na njemu se vidi kako se uhapšeni Hasib Mušina i Denis Pepić rvu nasred raskrsnice dok nekoliko muškaraca pokušava da ih razdvojili, ali bezuspešno. Na snimku se vide i metalne šipke, kao i krvava glava Hasiba Mušine, koji uprkos povredi sve vreme drži Samedovog brata. Nakon tuče, Samed je od zadobijenih povreda preminuo, njegov brat Denis Pepić je hospitalizovan, dok su braća Mušina takođe završile u bolnici. Hasibu je bila polomljena lobanja, ali je nakon zbrinjavanja u bolnici prebačen u pritvor.

Naslovna 10.04.2022.
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs - B. Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track