Najnovije vesti

OVA SCENA NA SAHRANI DEVOJČICE IZ VRŠCA SLOMILA JE I NAJTVRĐA SRCA: Pored sanduka beli meda, a besni građani cepali UMRLICE OCA
Foto: Ana Pauković, Nenad Kostić

tuga

OVA SCENA NA SAHRANI DEVOJČICE IZ VRŠCA SLOMILA JE I NAJTVRĐA SRCA: Pored sanduka beli meda, a besni građani cepali UMRLICE OCA

Crna Hronika
20:37h

Devojčica (2) iz Vršca koju je svirepo ubio otac Marko B. sahranjena je danas na groblju u tom gradu.

Veliki broj okupljenih ćutke je stajao ispred kapele na vršačkom groblju i čekao da uđe i izjavi saučešće majci i članovima familije ubijene devojčice. Neutešna porodica se nije odvajala od belog sanduka, grlili su sliku devojčice, a plač i jecaji su odzvanjali grobljem.

Opelo je održao sveštenik uz pomoć sedam arhiđakona, a nema ko nije zaplakao kad je mali beli kovčeg iznet iz kapele i položen na kolica kojima je devojčica, praćena tužnom povorkom, prebačena do večne kuće.

Na kolicima su se pored belog sanduka nalazili veliki plišani meda i plišana ovčica.

Vršac, sahrana, sahrana devojčice
foto: Ana Paunković

Pored je bio i venac od belog cveća na kome je pisalo: "Voljenoj ćerki od njene mame".

Mnogi su komentarisali da su na nekoliko mesta u Vršcu devojčicina i Markova umrlica postavljene jedna pored druge i naveli da je to izazvalo bes kod građana.

1 / 10 Foto: Ana Paunković

Pojedini su poskidali i bacali njegove umrlice uz komentare da "monstrum ne zaslužuje da bude pored anđela".

Majka devojčice pala je u nesvest malo nakon sahrane svog deteta i odvezena je sa groblja vozilom Hitne pomoći! Nesrećna žena je nekoliko minuta bila bez svesti, a kad je došla sebi vikala je da neće da ide bez svog deteta.

Sahrana devojčice Vršac
00:08

Sahrana devojčice Vršac

- Neću da idem! Nemojte da me vodite. Ostavite me sa mojim detetom - vikala je Suzana B. koja se za vreme opela i sahrane jedva držala na nogama.

Tragedija kakvu Srbija ne pamti, podsetimo, dogodila se u utorak oko 15 sati kad je Marko B. udavio svoje dete staro dve i po godine, najverovatnije u kofi vode, a potom se obesio.

Markova supruga Suzana B. je oko 14.15 sati prijavila dežurnoj službi policije da joj je poslao poruku preko telefona da će ubiti sebe i dete.

Suzana i Marko su inače bili u fazi razvoda, a Centar za socijalni rad je kobnog dana dete dodelio ocu na starateljstvo iako je samo nedelju dana ranije bio osuđen zbog porodičnog nasilja uslovno na tri godine zatvora.

(Kurir.rs/J.M.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja