GRAĐANI SPREMAJU PROTEST ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD u VRŠCU: Nezadovoljni narod izlazi na ulice zbog ubistva male Petre
Foto: Kurir.rs/J.M., Printscreen/Facebook, Nenad Kostić

ne sme se ponoviti

GRAĐANI SPREMAJU PROTEST ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD u VRŠCU: Nezadovoljni narod izlazi na ulice zbog ubistva male Petre

Crna Hronika -

Povodom smrti male Petre B. (3) iz Vršca, koju je otac Marko B. (35) udavio u kantici s vodom, danas će u ovom gradu biti organizovan protest sa ciljem da se utvrdi ko je odgovoran za slučaj koji je potresao Srbiju.

Protest su organizovali građani, nezadovoljni postupanjem Centra za socijalni rad u tom gradu i svoj skup najavili su za 13 časova, ispred prostorija ove službe, na adresi Žarka Zrenjanina 13.

Najava za protest
Najava za protestfoto: Privatna arhiva

- Zahtevamo da se utvrdi odgovornsot svih zaposlenih u državnim institucijama koji su učestvovali u donošenju odluke, kojom je osoba psihički labilna i prethodno osuđivana za nasilje u porodici imala pristup maloletnom detetu bez nadzora - napisano je u zahtevu, pord kog još stoji i:

- Zahtevamo da se javnost transparentno izvesti poimence o odgovornima za ovaj propust i da se odgovorni sankcionišu srazmerno načinjenom propustu.

Jedan od organizatora Stefan Cvetković ispričao je za Kurir da je ovaj protest posvećen maloj Petri, ali i tome da se spreči svaki naredni slučaj da nastrada neko novo dete zbog nasilja u porodici.

Ovakva tragedija ne sme da se ponovi
Ovakva tragedija ne sme da se ponovifoto: Kurir/J.M.

- Ne može da se desi da neko nezaštićen nastrada i da nema sankcija zbog tog propusta. Bavili su se svim, ocem i majkom, a na kraju je dete nastradalo. Ne upiremo prstom ni u koga, samo hoćemo da oni koji su plaćeni da zaštite rade svoj posao - objašnjava on i dodaje:

- Četiri dana niko se ne oglašava iz ove institucije, ni jednu rečenicu da kažu. Ovo je sada borba za malu Petru, ali i za svu drugu decu, kako bi se sprečile ovakve tragedije.

Majka deteta i monstrum
Majka deteta i monstrumfoto: Printskrin/Facebook

Podsetimo, 4. oktobra u ulici Vojnički trg broj 18, Marko B. udavio je svoju ćerkicu (3) u kanti sa vodom, a potom izvršio samoubistvo vešanjem. Uprkos prijavi za nasilje u porodici i presudi na uslovnu kazanu zatvora, on je bez nadzora, samostalno viđao dete.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track