04:28

KO JE KRIV ZA BRUTALNO UBISTVO DETETA U VRŠCU? Radivojević: Neodgovornost centra za socijalni rad PUSTILI BOLESNIKA DA VIĐA ĆERKU

KURIR TELEVIZIJA

KAD VIDITE MRTVO DETE, TO SE NE ZABORAVLJA! Inspektor Popović opisao NAJJEZIVIJU SCENU! "Viđao sam svašta!"

Crna Hronika -

Policijski službenici koji su se našli na mestu strašnog zločina ubistva dvogodišnje devojčice u Vršcu koje je počinio njen otac, jedva su podneli mučne prizore koje su zatekli.

Na temu sposobnosti profesionalnih policajaca da podnesu potresne prizore sa mesta zločina kako bi mogli da obavljaju svoj posao, u emisiji Puls Srbije za Kurir televiziju govorio je Žarko Popović bivši načelnik odeljenja za krvne delikte.

Žarko Popović
foto: Damir Dervišagić

- Koliko god smo spremni i hrabri, kad vidite mrtvo dete to je slika koja se ne zaboravlja. Nikad ne treba mlade operativce odmah slati na tako teške slučajeve. Treba prvo preko fotografija da gledaju leševe. Moramo odstraniti emocije, a ima ljudu kojima treba vremena da se prilagode, a neko to ne može da apsorbuje, pa često i napušta službu - rekao je Popović.

On je potom i podelio svoja iskustva iz perioda kada je bio aktivan u policiji.

- Viđao sam svašta. Dođem na uviđaj i ugledam malo dete na noši sa metkom u glavi. To je jezivo - dodao je Popović.

Na pitanje voditelja da li je zbog takvih iskustava i sam razmišljao da napusti službu on je odgovorio da nije jer je mu je kako kaže želja da izvrši što bolju istragu i pronađe zločinca uvek bila jača od užasa kojima je svedočio.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track