JEDNA ŽENA TEŠKO POVREĐENA, U BOLNICI I MLADIĆ (19): Poznato stanje turista koji su pali u Zapadnu Moravu kada se srušio most
Foto: Kurir

tragedija u ovčar banji

JEDNA ŽENA TEŠKO POVREĐENA, U BOLNICI I MLADIĆ (19): Poznato stanje turista koji su pali u Zapadnu Moravu kada se srušio most

Crna Hronika -

U nesreći koja se dogodila kada su turisti pali sa visećeg mosta u Zapadnu Moravu stradale su dve žene srednjih godina, a u bolnici je 10 ljudi.

- U Opštoj bolnici u Čačku trenutno je na lečenju 10 ljudi, teže telesne povrede zadobile su tri osobe, jedna žena će biti prebačena na odeljenje intenzivne nege, dok sedam osoba ima lakše telesne povrede. U pitanju su osobe srednje životne dobi, samo je jedno lice mlađe, mladić od 19 godina - rekao je dr primarijus Ivan Kostić.

00:54

Dr Ivan Kostić o stanju povređenih turista u Ovčar Banji

Pacijenti sa lakšim telesnim povredama biće zadržani na opservaciji 24 sata, i biće otpušteni na kućno lečenje. U bolnici je mobilisano 80 lekara i sestara sa svih odeljenja koji primaju pacijente.

Više javno tužilaštvo u Čačku vodi istragu. Tužilac je potvrdio da su dve osobe nastradale, da je jedna teško povređena i da je u bolnici.

Putnici su iz Zvornika iz Republike Srpske, a uputili su se na hodočašće u manastir Đunis. Oni su stali da naprave pauzu i obiđu manastire u Ovčar Banji.

Turisti su u jednom trenutku krenuli preko mosta koji je bio u lošem stanju i u jednom trenutku se srušio.

U izvlačenju i spasavanju povređenih učestvuju pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi SVS. Učestvuje 18 vatrogasaca sa 4 vozila Vatrogasno-spasilačke jedinice Čačak.

(Kurir.rs/D.Č)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track