VRHOVNI SUD PRODUŽIO PRITVOR PETRU LAZOVIĆU: Sumnjiči se da je pripadnik Zvicerove kriminalne grupe
Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

VRHOVNI SUD PRODUŽIO PRITVOR PETRU LAZOVIĆU: Sumnjiči se da je pripadnik Zvicerove kriminalne grupe

Crna Hronika -

Rešenjem Vrhovnog suda Crne Gore produžen je pritvor za još tri meseca službeniku ANB-a Petru Lazoviću, potvrđeno je “Vijestima” iz Službe za odnose sa javnošću Vrhovnog suda.

Kako su kazali, pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva. Lazović je uhapšen 18. jula zbog sumnje da je deo kriminalne grupe odgovorne i za međunarodni šverc kokaina. Dan kasnije, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje da je dio istog klana uhapšen je i Mojkovčanin Radovan Pantović.

Sumnjiče ih sa su deo kriminalne grupe koju je oformio Radoje Zvicer, a čiji su članovi i Duško Roganović, Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević i Milan Vujotić. U spisima SDT-a piše da su Lazović i Milović u drugoj polovini 2020. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirao Zvicer - jedan kao službenik ANB-a na radu u Upravi policije, a drugi kao službenik UP.

“I u cilju realizacije kriminalnog plana prihvatili su da izvršavaju naredbe i uputstva organizatora kriminalne ortganizacije, okrivljenog Zvicer Radoja, koja su im prenesena direktno ili preko drugih članova kriminalne organizacije da prate pripadnike suprotstavljene kriminalne organizacije za koje je organizator odredi da se liše života i da o tome obaveštavaju organizatora i ostale članove kriminalne organizacije”, navode iz SDT-a.

Specijalni tužilac Zoran Vučinić u dokumentima konstatuje i da su Lazović i Milović prihvatili Zvicerovu naredbu da sami i sa drugim pripadnicima kriminalne organizacije izvršavaju krivična dela krijumčarenje droge i oružja, a tajni agent i da zloupotrebljava službeni položaj. Predmet protiv takozvane Zvicerove grupe ponovo je formiran početkom maja, po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Lazovića EUROPOL označava članom organizovane kriminalne grupe “Kavčani”.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track