POLICIJA UPALA U STAN MAKROA ŠIŠKICE, PA USLEDIO HAOS: Inspektori zatekli šokantan prizor, Ljubiša već bio hapšen ove godine
Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

krivično delo

POLICIJA UPALA U STAN MAKROA ŠIŠKICE, PA USLEDIO HAOS: Inspektori zatekli šokantan prizor, Ljubiša već bio hapšen ove godine

Crna Hronika -

Policija u Smederevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, otkrila je kod Ljubiše Vasića (55) iz Smedereva, inače, poznatog makroa zvanog "prva frizura Srbije" ili "šiškica", 15 egzotičnih životinja za koje nema dokumentaciju.

Kako nezvanično saznajemo, Vasić je u stanu, kako se sumnja između ostalog držao majmune, aligatora i pitone. Njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

- Inspektori kriminalističke policije su u njegovoj kući pronašli četiri mrežasta pitona, loptastog pitona, četiri guštera "nilski varan", guštera "savanski varan", američkog aligatora, burmanskog pitona, bou konstriktor, sant bou i majmuna "marmozet" ' stoji u saopštenju MUP, gde dodaju:

ljubiša vasić
ljubiša vasićfoto: Shutterstock, Printscreen/Facebook

- Sve životinje su oduzete i predate Republičkoj veterinarskoj inspekciji, dok će protiv osumnjičenog krivična prijava biti podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u redovnom postupku.

Prema rečima našeg sagvoornika, za sada nije poznato kako je Vasić nabavio životinje.

Podsetimo, Ljubiša Vasić je vlasnik kafane iz Mihajlovca kod Smedereva, a u maju ove godine je uhapšen sa konobarom zbog sumnje da je u tajnim sobama za orgije, koje se nalaze u njegovom lokalu, primoravao devojke da se bave prostitucijom. Tada mu se na teret stavljala trgovina ljudima.

Stan
foto: Shutterstock

Inače, osumnjičeni Vasić stari je znanac policije, a zbog posredovanja u prostituciji hapšen je i 2012. i 2010. Poznat je i po nadimku "prva frizura Srbije" i "najpoznatiji smederevski makro".

- Prošlog puta kada je uhapšen, 2012. godine, sumnjalo se da su mu pomagali konobari i pripadnik obezbeđenja koji su podvodili "egzotične" plesačice, takođe u njegovoj kafani. Očigledno je da je isti sistem rada zadržao i sada - podseća izvor:

- On je tada angažovao šest devojaka koje su navodno bile zaposlene kao plesačice, a zapravo su gostima pružale seksualne usluge. Procenjuje se da je dnevni promet lokala bio 500 evra, a da je ukupno zaradio 25.000 evra od podvođenja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:29

Marković za Kurir TV: Mi ne legalizujemo makroe, već seksualnog radnika kao zanat!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track