BELIVUK MI JE POVERIO DA JE JOŠ 2016. UBIO I SPALIO MUŠKARCA! Srđan Lalić šokirao u sudu, spomenuo i SALETA MUTAVOG
Foto: Nemanja Nikolić, MUP RS

monstruozni zločini

BELIVUK MI JE POVERIO DA JE JOŠ 2016. UBIO I SPALIO MUŠKARCA! Srđan Lalić šokirao u sudu, spomenuo i SALETA MUTAVOG

Crna Hronika -

Srđan Lalić, svedok-saradnik, koji je progovorio o svim tajnama klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u Specijalnom sudu u Beogradu je rekao, između ostalog, da je Veljko Belivuk počeo da ubija još 2016. godine!

Svedok-okrivljeni, koji je o svim zlodelima najmonstruoznijeg klana koji je svoje žrtve otimao, mučio, ubijao, zatim zverski sekao na komade i mleo u industrijskoj mašini za melevenje mesa, a potom u džakovima bacao u Dunav, pomenuo je da je klan radio kao pravi kartel od 2019. godine, ali da je postojao i pre toga.

belivuk i lalić sa jednom od žrtava
belivuk i lalić sa jednom od žrtavafoto: Printscreen

Lalić je, naime, u svom svedočenju naveo da je kriminalna organizacija postojala i 2016. godine, u vreme kada je bio živ Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, vođa navijača Partizana.

- Ja sam 2016. obezbedio jedan plac Veljku i pokojnom Aleksandru Stankoviću, za koji su mi rekli da će biti korišćen za paljenje neke dokumentacije, a tu je ubijen i spaljen neki meni nepoznati muškarac. Veljko mi se poverio kada smo bili zajendo u Španiji - progovorio je o još jednom ubistvu, ali nije naveo detalje, niti o kom se muškarcu radi.

Lalić je, podsetimo, u višečasovnom izlaganju ispričao svoja saznanja o kriminalnoj organizaciji koja je radila kao beogradska ispostava kavačkog klana, kojoj se prema optužnici na teret stavlja sedam ubistva, ali je Lalić u svom svedočenju do sada ispričao da je klan počinio preko 15 ubistva.

Inače, i Srđan Lalić je bio član klana, ali je sklopio sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal. On je pristao da za manju kaznu ispriča sve o svirepim zločinima kriminalbe grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i trebalo bi da bude osuđen na 18 godina zatvora.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja