KRVAVA ŠEMA KAVAČKOG KLANA! Po Zviceraovom nalogu, Velja, Mesar i Džoni sejali smrt po Beogradu! UBILI VIŠE OD 20 LJUDI!?
Foto: detective-info.com.ua, Zorana Jevtić, Dado Đilas

užas

KRVAVA ŠEMA KAVAČKOG KLANA! Po Zviceraovom nalogu, Velja, Mesar i Džoni sejali smrt po Beogradu! UBILI VIŠE OD 20 LJUDI!?

Crna Hronika -

Ubistva, trgovina drogom i oružjem... Kriminalna grupa Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera do 2014. je bila deo škaljarskog klana, ali nakon sukoba sa saradnicima formirali su kavački klan, koji je činio najteža krivična dela.

Kako bi parirali jakim “škaljarcima” čiji je vođa bio Jovica Vukotić, koji je likvidiran početkom septembra ove godine, vođe ovog klana su se povezale i sa beogradskim podzemljem. Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković zvani Marko Mesar spojili su se sa Zvicerom i Kašćelanom odmah nakon ubistva Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, koji je bio vođa Partizanove navijačke grupe “Janjičari”.

Sale Mutavi je ubijen 13. oktobra 2016. godine oko 21 čas na raskrsnici Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića u Beogradu. On se tada navodno nalazio u društvu Veljka Belivuka i Darka Ristića zvanog Meda, koji su bili optuženi da su 28. aprila 2016. godine ispred stadiona FK Partizan pretukli Božu Kumburovića i Nebojšu Petkovića, radnike obezbeđenja pomenutog stadiona.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: MUP Srbije, Kurir/T.Ilić

Pregrupisavanje

Belivuk i Miljković su ubrzo osnovali svoju Partizanovu navijačku grupu “Iz principa”, koja se pretvorila u kriminalnu organizaciju. Njihovi najbliži saradnici bili su braća Budimir, Marko i Miloš, ali i Srđan Lalić koji je potpisao sporazum sa tužilaštvom te dobio status svedoka okrivljenog u postupku koji se vodi protiv klana.

Oni su u činili najteža krivična dela - zločinačko udruživanje, ubistva, silovanje, otmice, trgovina nakoticima i druga dela, te su im u februaru 2021. godine stavljene lisice na ruke i od tada se nalaze u pritvoru. Iza rešetaka se našlo 30 članova ove organizacije, međutim, Bojan Hrvatin, Srđan Lalić i Nikola Spasojević potpisali su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, te su dobili status svedoka okrivljenog.

Bojan Hrvatin se dogovorio da za kaznu od 15 godina zatvora svedoči protiv kriminalne grupe čiji je i sam bio član, Nikola Spasojević je na to pristao za 14 godina zatvora, dok je Srđan Lalić dobio najvišu kaznu zatvora od njih trojice - 18 godina.Sa slobode se brane Slađana Sekulić, jedina žena ovog ozloglašenog klana, njen suprug Vlado Georgiev, Boris Karapandžić, Filip Ivanovski, Miloš Lukić Selak, Vojislav Đorđević i Vladimir Dimitrijević.

Pripadnici ove grupe osumnjičeni su da su ubili Aleksandra Gligorijevića, Zdravka Radojevića, Gorana Velikovića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoju, Nikolu Mitića i Gorana Mihajlovića.

Sedam žrtvi klana Velje Nevolje

Aleksandar Gligorijević
foto: Privatna Arhiva

Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, kako se sumnja, pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubili su zbog straha da planira njihovu likvidacijuU junu 2020. godine, navodno se Puki našao sa Markom Budimirom povodom razgovora o povoljnoj kupovini droge. Budimir ga je, međutim, kako se sumnja, odvezao do kuće u Ritopeku, koja je poznata kao klanica, iz koje Gligorijević nikada nije izašao. Njemu su navodno na leđima urezali reč “izdaja” i to fotografisali nakon čega su se tela otarasili.

Bojan Hrvatin, svedok okrivljeni, ispričao je povodom ubistva Gorana Veličkovića zvanog Goksi, da je upravo on bio mamac koji je doveo Goksija na mesto gde su ga pripadnici klana kidnapovali. Kako se sumnja, pripadnici klana su ga u tajnoj prostoriji prvo mučili i tražili od njega da otključa kriptovan telefon, te su nakon ubistva navodno slali fotografije njegovog tela Filipu Koraću. Kako se sumnja, na njegovom telu krvlju su ispisali “Korać pi*ka”, a potom, navodno, poslali još jednu poruku: “Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš ti da završiš, na’vataćemo te”. Kako tužilaštvo tvrdi, njegovo telo su samleli i bacili u Dunav.

Goran Veličković, Goran Veličković Goksi
foto: Privatna arhiva

Navijača Crvene zvezde Lazara Vukićevića navodno je ubio klan Veljka Belivuka. Oni su odlučili da mu ne odrube glavu, već da ga udave. Navodno su se angažovala trojica, Belivuk, Hrvatin i Lalić, koji su ga uz napor ugušili kesom i žicom.Zdravko Radojević, kum Marka Budimira, ubijen je navodno u prostorijama kuće u Ritopeku. Njega su, navodno, usmrtili sekirom, međutim zaboravili su da prostoriju oblože najlonom. Kako se sumnja, Radojevićevo telo su, poput tela ostalih žrtava, isekli i samleli u mašini, a potom bacili u Dunav. Policija je međutim DNK Zdravka Radojevića pronašla u kući.

Lazar Vukićević
foto: Privatna Arhiva

Milana Ljepoju u smrt je odvelo upravo to što se plašio za svoj život. Navodno, želeo je da kupi blindirani automobil, što su iskoristili pripadnici Belivukovog klana, te ga namamili u Ritopek. Navodno, Belivuk, Hrvatin i Srđan Lalić su ga uz napor ugušili kesom i žicom, nakon čega je njegovo telo uklonjeno na isti način kao i slučajevima prethodnih žrtava.

Nikola Mitić je navodno otet 10. avgusta 2020. godine nakon čega je odveden u kuću u Ritopeku. Članovi Belivukove grupe su mu prvo odsekli prst na nozi, pa ga davili, nakon čega su ga zaklali - stoji u naredbi o sprovođenju istrage. Delove njegovog tela su navodno bacili u Dunav, a prostorije su očišćene varikinom.

Sedma žrtava klana je

Goran Mihajlović, nestali Srbija
foto: Nestali Srbija

koga je navodno grupa Velje Nevolje držala zatočenog nakon što su ga otrovali u vikendi u Ritopeku. Njegovo telo su prevezli kamionom u vikendicu u Surduku u Staroj Pazovi gde su ga spalili.

Osim za ubistva, Belivukova grupa je optužena za mučenje i silovanje dvadesetdvogodišnjeg mladića I. S. iz okoline Požarevca. To su navodno učinili jer su ga videli kako fotografiše stadion Partizana, te su posumnjali da ih prati po nalogu neprijatelja.

Takođe Belivuk se u Crnoj Gori tereti za još tri ubistva - Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mileta Radulovića. Na suđenju Belivukovom klanu, svedok okrivljeni Srđan Lalić ukazao je na još 11 stravičnih zločina ovog klana, čime se broj ubistava za koje se sumnjiče sa 10 popeo na 21?!

Slobodan Kašćelan
foto: Privatna Arhiva

Hapšenje, pretresi...

Sa druge strane, Zvicer i Kašćelan su se spojili i sa grupom “Vračarci”, čiji su članovi juče uhapšeni, a koja je činila teška krivična tela. Naime, vođa ove grupe je Nikola Vušović, dok su njegovi najbliži saradnici Uroš Piperski i Dario Đorđević zvani Dekster. Pored njih, Džoniju je blizak i Luka Cerović.U prekjučerašnjoj akciji uhapšeno je 17 članova - L. C., I. B., D. M., N. B., V. M., N. M., S. M., A. M., N. K., N. T., M. T., J. B., Đ. K., N. J., A. N., N. V. i D. N. Prilikom pretresa preko 50 lokacija, uključujući i više putničkih motornih vozila, oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovani telefoni.

Među uhapšenima je i Nikola Kačarević, bivši muž starlete Tamare Đurić, kao i Marko Cvetičanin, bivši “zadrugar”, član “Levijatana” i bokser, Vladan Miketić, predsednik Bokserskog kluba Crvena zvezda.Međutim, pored Nikole Vušovića, u bekstvu su Nikola Mileković, Nikola Filipović (sin Bože Crnogorca), Miloš Pavlović, Radivoje Jovanović, Rašo Ban, Ivan Biletić, Jovica Sovilj, Miloš Andrijević, Rajko Topić kao i Petar Jevtić. Kako se sumnja, oni se nalaze u Dominikanskoj Republici i Španiji. Ova kriminalna grupa se sumnjiči za tri ubistva - Aleksandra Halarbina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca, kao i pet pokušaja ubistava.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track