DOLIJAO JOŠ JEDAN SARADNIK DŽONIJA SA VRAČARA: Stupar uhapšen u Kotoru, učestvovao u likvidaciji Šarca!
Foto: MUP Srbije Printscreen

vračarci

DOLIJAO JOŠ JEDAN SARADNIK DŽONIJA SA VRAČARA: Stupar uhapšen u Kotoru, učestvovao u likvidaciji Šarca!

Crna Hronika -

Interpol Podgorica obavestio je Tužilaštvo za organizovani kriminal da je danas po međunarodnoj poternici u Kotoru lišen slobode Vojin Stupar (41).

On je uhapšen po naredbi Viseg suda u Beogradu radi krivičnog gonjenja zbog krivičnog dela zločinačko udruživanje i pomoč pri izvršenju teškog ubistva.

Kako saznajemo, on se sumnjiči za učešće u likvidaciji Aleksandra Šarca i još jedan je iz kriminalne grupe Nikole Vušoviča zvane vračarski klan.

Aleksandara Šarac
Aleksandara Šaracfoto: Instagram Printscreen

Osumničeni Vojin Stupar je zajedno sa Ivanom Biletićem u cilju ubistva Aleksandra Šarca, a po nalogu Nikole Vušovića organizovao i sproveo nedozvoljen prelazak državne granice Lazaru Iliću u Repuliku Crnu Goru, u cilju skrivanja Ilića, koji je direktni izvršilac ove likvidacije, i izbegavanja hapšenja.

Lazar Ilić
Lazar Ilićfoto: Kurir

Podsetimo, Stupar je 2019. bio hapšen u Crnoj Gori i mediji iz te države tada su ga označili kao jednog od vođa kavačkog klana. Dovođen je i u vezu sa švercom 60 kilograma kokaina koji je bio zaplenjen na brodu "Jadran" u Tivtu.

On je, inače, zet Igora Božovića, koji važi za jednog od vođa kavačkog klana.

- Javnosti je postao poznat kada je Jovan Vukotić sumnjičen da je pokušao da ga ubije 2016. godine. Međutim, posle izručenja Vukotića iz Srbije u Crnu Goru, Stupar je na saslušanju izjavio da ne zna ko je pucao na njega i Vukotić je tako pušten iz pritvora - podseća izvor Kurira.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track